ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ - Ένα διαφορετικό ρολό με κιμά, κίτρινά τυριά και βραστά αυγά - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

Ένα διαφορετικό ρολό με κιμά, κίτρινά τυριά και βραστά αυγά

Ανήκει στην κατηγορία:
ΚΡΕΑΤΟΜΑΝΙΑ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 14786 φορές
εκτυπώθηκε: 457 φορές


Τι θα χρειαστούμε:

500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
300γρ. κιμά χοιρινό
2 κρεμμύδια ξερά
2 - 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε κρασί
2 αυγά
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χυμό ½ λεμονιού
1 κούπα κεφαλοτύρι
1 κούπα κίτρινο τυρί (γκούντα, εμένταλ κ.λπ.)
4 - 5 βραστά αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη


Πως το φτιάχνουμε:

Ζυμώνουμε τους κιμάδες με τα αυγά, το ψωμί στυμμένο καλά, τα κρεμμύδια περασμένα από τον τρίφτη, τα μυρωδικά, το λάδι, το λεμόνι, το κεφαλοτύρι, λίγο αλάτι, τα πιπέρια και τη ρίγανη.
Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα, περίπου, να σφίξει και να αρωματιστεί καλά. Πάνω σε μια λαδόκολλα απλώνουμε το μίγμα του κιμά σε ένα ορθογώνιο φύλλο. Στη μέση βάζουμε το κίτρινο τυρί λεπτοκομμένο και τα αυγά καθαρισμένα. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας κλείνουμε τον κιμά και τον φτιάχνουμε ένα ρολό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Kελσίου για 1½ ώρα.
Εναλλακτικά στα τελευταία 45 λεπτά μπορούμε να προσθέσουμε μερικές πατάτες με λίγο λάδι στο ίδιο ταψί.



ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ