ΠΑΓΩΤΟ - Με πραγματικό γάλα (όχι σκόνη), χωρίς συντηρητικά και με απίθανη γεύση ...από τα χεράκια σας - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
T s o u k a l i   M o b i l e

Κάντε κλικ εδώ για το κανονικό
w w w . t s o u k a l i . g r
ΠΑΓΩΤΟ

Με πραγματικό γάλα (όχι σκόνη), χωρίς συντηρητικά και με απίθανη γεύση ...από τα χεράκια σας

Ανήκει στην κατηγορία:
ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 7135 φορές
εκτυπώθηκε: 355 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ (410 γραμμάρια)
200γραμμάρια κρέμα γάλακτος
2 φακελάκια βανιλέτα
 
Πως το φτιάχνουμε:
Βάζουμε τα γάλατα (το ζαχαρούχο και το εβαπορέ) στο ψυγείο για 3, τουλάχιστον, ώρες και τα χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά (στη μεγάλη ταχύτητα, να αφρίσουν).
Τα βάζουμε σε ένα ανοξείδωτο μπολ και βάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη μέχρι να μισοπαγώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τις βανιλέτες μέχρι να φουσκώσει λίγο και τα προσθέτουμε στο μισοπαγωμένο μίγμα των γαλάτων.
Τα αφήνουμε ξανά στην κατάψυξη να παγώσουν λίγο (10 - 15 λεπτά, ανάλογα με τη δύναμη του ψυγείου μας) και μετά τα ξαναχτυπάμε και προσθέτουμε, αν θέλουμε, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα, κακάο κ.λπ.
Το σπιτικό παγωτό γίνεται πολύ σφιχτό όταν μένει στην κατάψυξη επειδή δεν έχει συντηρητικά.
Όταν θέλουμε να το φάμε το αφήνουμε 10 λεπτά εκτός ψυγείου και μετά το σερβίρουμε γαρνίροντας το με μπισκότα, σαντυγί ή διάφορα σιρόπια.
 
Διόρθωση κειμένου: Οξυγόνο.gr


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ