ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΛΑΧΑΝΟ, ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ - Ντολμαδάκια με άρωμα καλοκαιρινής Έλλάδας - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
T s o u k a l i   M o b i l e

Κάντε κλικ εδώ για το κανονικό
w w w . t s o u k a l i . g r
ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΛΑΧΑΝΟ, ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ

Ντολμαδάκια με άρωμα καλοκαιρινής Έλλάδας

Ανήκει στην κατηγορία:
VEGETARIAN

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 7427 φορές
εκτυπώθηκε: 85 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
500 - 600 γραμμάρια φύλλα από μαύρο λάχανο ή λαχανίδες
1 ½ κούπα ρύζι νυχάκι
½ κούπα πλιγούρι
½ κούπα λιαστές ντομάτες
6 - 7 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ μάτσο μαϊντανό
½ μάτσο άνηθο
Μερικά κλωνάρια φρέσκια ρίγανη (αλλιώς 1 κουταλάκι του γλυκού ξερή)
½ κούπα ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
Αλάτι

Πως το φτιάχνουμε:
Βάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα νερό να βράσει.
Μόλις βράσει ρίχνουμε τα πολύ καλά πλυμμένα φύλλα από το λάχανο και τα αφήνουμε για 2 με 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για να μπορούμε να τα γεμίσουμε εύκολα.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γέμιση όπου ψιλοκόβουμε όλα τα μυρωδικά, το κρεμμυδάκι και τις ντομάτες και τα ανακατεύουμε με το ρύζι και το πλιγούρι.
Προσθέτουμε το αλάτι και τα μπαχαρικά, το μισό ελαιόλαδο και το χυμό του λεμονιού.
Κόβουμε τα κοτσάνια από τα φύλλα για να μπορούμε να τα τυλίξουμε.
Γεμίζουμε κάθε φύλλο με λίγη από τη γέμιση και το τυλίγουμε σφιχτά.
Βάζουμε τα ντολμαδάκια σε μια κατσαρόλα το ένα κοντά στο άλλο και σε στρώσεις.
Τοποθετούμε πάνω στην τελευταία στρώση ένα πιάτο (πορσελάνινο όχι πλαστικό ή άλλο υλικό) και ρίχνουμε βραστό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα ντολμαδάκια.
Ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε σιγανή φωτιά για 45, περίπου, λεπτά.
Αν στο ενδιάμεσο τελειώσει το νερό συμπληρώνουμε με άλλο.
Σερβίρονται με σάλτσα αυγολέμονο ή γιαούρτι.

Σημείωση: τα πολύ μικρά φύλλα ή τα σκισμένα τα τοποθετούμε στον πάτο της κατσαρόλας κάτω από τα ντολμαδάκια.
Αν είναι πάρα πολλά μπορούμε να βάλουμε και κάποια από αυτά πάνω από την τελευταία στρώση, κάτω από το πιάτο.


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ