ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΕ ΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ - Ένας τέλειος συνδυασμός μεταξύ μελιτζάνας και τυριών - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
T s o u k a l i   M o b i l e

Κάντε κλικ εδώ για το κανονικό
w w w . t s o u k a l i . g r
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΕ ΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ

Ένας τέλειος συνδυασμός μεταξύ μελιτζάνας και τυριών

Ανήκει στην κατηγορία:
VEGETARIAN

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 8959 φορές
εκτυπώθηκε: 347 φορές


Τι θα χρειαστούμε
3 μελιτζάνες φλάσκες
1 μεγάλη πατάτα
1 ντομάτα
1 πιπεριά κέρατο
1 κούπα φέτα
2 κούπες κίτρινα τυριά
Αλάτι, Πιπέρι, Ρίγανη
 
Πως το κάνουμε:
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες, τις τηγανίζουμε και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να απορροφήθει το λάδι.
Κόβουμε την πατάτα σε λεπτές ροδέλες, τις τηγανίζουμε και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να απορροφήσουν το λάδι.
Αλατίζουμε τις φέτες της μελιτζάνας και της πατάτας.
Κόβουμε την πιπεριά σε λεπτές λωρίδες και την σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί.
Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει ρίχνουμε μέσα τη φέτα θρυμματισμένη με το πιρούνι.
Προσθέτουμε πιπέρι και ρίγανη και τη μια κούπα από τα κίτρινα τυριά.
Σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, βάζουμε μια στρώση μελιτζάνας καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα.
Βάζουμε τις φέτες της πατάτας και τα τυριά με την πιπεριά.
Κόβουμε την ντομάτα σε λεπτές φέτες και την στρώνουμε πάνω από τα τυριά.
Καλύπτουμε από πάνω με μελιτζάνα και τέλος ρίχνουμε τα κίτρινα τυριά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45, περίπου, λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το τυρί. 
 
Σημείωση: εναλλακτικά μπορούμε τη ντομάτα να την κάνουμε σάλτσα βράζοντας την για λίγο. 
 


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ