GREEK COOKIES ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ - Όσα πρέπει, γευστικά μπισκοτάκια που παρασκευάζονται πανεύκολα και πολύ γρήγορα - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

GREEK COOKIES ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Όσα πρέπει, γευστικά μπισκοτάκια που παρασκευάζονται πανεύκολα και πολύ γρήγορα

Ανήκει στην κατηγορία:
ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 12578 φορές
εκτυπώθηκε: 582 φορές


Για 15, περίπου, cookies. Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω γιατί οι περισσότερες συνταγές για μπισκότα ή κουλουράκια σε οδηγούν να φτιάξεις 4 λαμαρίνες φούρνου! Γιατί πρέπει να καταλήγεις να τα φας όλα και να πάρεις κιλά ή να μπαγιατέψουν και να τα πετάξεις, πετάγοντας μαζί με αυτά και τον κόπο σου; Πιστεύω (και στο σπίτι μου το απέδειξα) πως τα 15 κομμάτια είναι ιδανικά. Τρως όσα θες ή όσα πρέπει και αν είσαι εγκρατής περισσεύουν και για αύριο, που είναι ακόμη φρέσκα.
Τι θα χρειαστούμε:
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
1 αυγό
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο (κατά προτίμηση αγελαδινό)
½ φλιτζάνι τριμμένη κουβερτούρα
 
Πως το φτιάχνουμε:
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το αυγό και το βούτυρο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Σε ένα φαρδύ σκεύος ρίχνουμε το αλεύρι, το μίγμα με τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αυγό και το ξύσμα από το πορτοκάλι και ζυμώνουμε.
Αν το μίγμα βγει πολύ σφιχτό, προσθέτουμε μερικές κουταλιές χυμό πορτοκάλι. Το ζυμάρι πρέπει να είναι μαλακό και λείο.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ζυμώνουμε απαλά έτσι ώστε να αναμιχτεί με το ζυμάρι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και στη λαμαρίνα του φούρνου στρώνουμε μια λαδόκολλα.
Παίρνουμε κομματάκια από τη ζύμη και πλάθουμε κορδονάκια ή στρογγυλά μπισκότα και τα βάζουμε στη λαδόκολλα μακριά το ένα από το άλλο (φουσκώνουν και απλώνουν).
Ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Συνταγή από την Nanou

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όπως και σχεδόν στα πάντα στη μαγειρική, η γεύση αλλάζει ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα της ζύμης που ψήνεται. Κύριο ρόλο παίζει το ποσοστό της κόρας ανά μπισκότο. Το σφαιρικό σχήμα (όσοι αναγνώστες έχουν σπουδάσει Φυσική το γνωρίζουν) έχει τη μικρότερη επιφάνεια για τον ίδιο όγκο ζύμης. Παίζοντας, λοιπόν, με το σχήμα του μπισκότου κάνετε και παραλλαγές με τη γεύση του. Καλή όρεξη.


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ