ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ (ΚΟΥΒΑ) - Ποιος είπε ότι τα σκορδάτα φαγητά είναι ελληνικό ή ανατολίτικο προνόμιο; - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
T s o u k a l i   M o b i l e

Κάντε κλικ εδώ για το κανονικό
w w w . t s o u k a l i . g r
ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ (ΚΟΥΒΑ)

Ποιος είπε ότι τα σκορδάτα φαγητά είναι ελληνικό ή ανατολίτικο προνόμιο;

Ανήκει στην κατηγορία:
ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 7144 φορές
εκτυπώθηκε: 114 φορές


 
Στην αυθεντική συνταγή οι σκορδάτες γαρίδες σερβίρονται με ρύζι. Η παρακάτω συνταγή υποτίθεται ότι είναι για 4 μερίδες. Στο δικό μου σπίτι είναι για 2 μερίδες.

Τι θα χρειαστούμε:
20 μεσαίες καθαρισμένες γαρίδες*
6 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μοσχολέμονο
Αλάτι - πιπέρι
 
Πώς θα το κάνουμε:
Η εκτέλεση είναι πολύ απλή: απλά σωτάρουμε τις γαρίδες με το σκόρδο και είμαστε έτοιμοι.
Συγκεκριμένα: ρίχνουμε το λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες και το (καθαρισμένο από τη φλούδα) σκόρδο.
Το σωτάρισμα πρέπει να κρατήσει 4 λεπτά περίπου οπότε προσθέτουμε το χυμό του μοσχολέμονου, αλάτι και μπόλικο μαύρο πιπέρι (ένα κουτάλι της σούπας) και μετά από 2 λεπτά βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Αν θέλουμε, στο τελικό πιάτο, γαρνίρουμε με μαϊντανό.


*Οι γαρίδες όσο πιο μεγάλες είναι, συνήθως, είναι και πιο γευστικές. Μια τεράστια γαρίδα είναι, συχνά, πιο νόστιμη από μια μικρή καραβίδα.


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ