ΟΜΕΛΕΤΑ 4 ΤΥΡΙΩΝ - Χωρίς έξτρα λάδι ή βούτυρο και με τα τυριά που μας αρέσουν - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
T s o u k a l i   M o b i l e

Κάντε κλικ εδώ για το κανονικό
w w w . t s o u k a l i . g r
ΟΜΕΛΕΤΑ 4 ΤΥΡΙΩΝ

Χωρίς έξτρα λάδι ή βούτυρο και με τα τυριά που μας αρέσουν

Ανήκει στην κατηγορία:
ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 10116 φορές
εκτυπώθηκε: 223 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
2 αυγά L ή XL
2 τρίγωνα τυριά (τύπου λαβάς κυρί)
75 γρ. κασέρι (ημίσκληρο κίτρινο τυρί)
75 γρ. γκούντα
75 γρ. φέτα
Προσοχή! Τα τυριά μπορούν να είναι οποιαδήποτε, απλά καλό θα ήταν αν βάζετε τυριά που λιώνουν (μοτσαρέλα κ.λπ.)
3 κ.τ.σ. νερό
1 πράσινη πιπεριά τύπου κέρατο
Λίγο αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Ρίγανη
 
Πως το φτιάχνουμε:
Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε το περιεχόμενο των 2 αυγών, 3 κουταλιές της σούπας νερό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τα χτυπάμε με το πιρούνι (όχι με μίξερ επειδή αν το κάνουμε θα αφρίσουν ανεπανόρθωτα τα αυγά).
Βάζουμε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων με ένα πιάτο από πάνω και ψήνουμε για 1 λεπτό στα 700W.
Στο χρόνο αυτό κόβουμε τα τυριά σε κομματάκια (λίγο μεγαλύτερα από ζάρι) και την πιπεριά σε ροδέλες ή μικρά κομματάκια (ό,τι μας αρέσει).
Προσοχή! Η γεύση αλλά και η υφή είναι πολύ διαφορετικά στο αποτέλεσμα αν ρίξουμε τρίμμα τυριού, φέτες τυριού, κυβάκια τυριού ή χοντρά κομμάτια τυριού.
Αφαιρούμε το μπολ από το φούρνο.
Αφαιρούμε το πιάτο φορώντας γάντια καθώς οι υδρατμοί που θα ξεχυθούν από μέσα είναι ικανοί να προκαλέσουν έγκαυμα.
Παρατηρούμε ότι άλλα κομμάτια του αυγού ψήθηκαν και άλλα όχι.
Ρίχνουμε μέσα το τυρί και την πιπεριά και με καθαρό πιρούνι (όχι με αυτό που χτυπήσαμε το αυγό) ανακατεύουμε καλά το μίγμα.
Σκεπάζουμε με το πιάτο, βάζουμε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων και ψήνουμε για 3 λεπτά στα 700W.
Αφαιρούμε το μπολ από το φούρνο.
Αφαιρούμε το πιάτο φορώντας γάντια καθώς οι υδρατμοί που θα ξεχυθούν από μέσα είναι ικανοί να προκαλέσουν έγκαυμα.
Μπορούμε να το φάμε έτσι ή, καθ’ όσο είναι ζεστό, να το ανακατέψουμε με ένα πιρούνι για να του δώσουμε άλλο σχήμα.
Παρατηρήστε ότι παρ’ ότι δεν έχουμε προσθέσει ούτε λάδι, ούτε βούτυρο, υπάρχει υγρό λίπος στην επιφάνεια.
Είναι από το τυρί.
Καλή όρεξη.


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ