ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ - Η πιο υγιεινή και ταυτόχρονα γευστική έκδοση χοιρινής μπριζόλας - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
T s o u k a l i   M o b i l e

Κάντε κλικ εδώ για το κανονικό
w w w . t s o u k a l i . g r
ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ

Η πιο υγιεινή και ταυτόχρονα γευστική έκδοση χοιρινής μπριζόλας

Ανήκει στην κατηγορία:
ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 13400 φορές
εκτυπώθηκε: 219 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
1 χοιρινή μπριζόλα μεσαίου πάχους
Αλάτι – πιπέρι
 
Πώς θα το κάνουμε:
Στη συνταγή αυτή θα βρούμε τον πιο υγιεινό τρόπο και συνάμα γευστικό (το λέω επειδή συνήθως τα υγιεινά είθισται να είναι πιο άνοστα) τρόπο μαγειρέματος της χοιρινής μπριζόλας. Πλένουμε και αλατοπιπερώνουμε την μπριζόλα. Την αφήνουμε 5 με 10 λεπτά να ρουφήξει (τρόπος του λέγειν) το αλάτι.
Παίρνουμε δύο ίδια πιάτα, όχι πολύ ρηχά, και βάζουμε την μπριζόλα στο ένα και χρησιμοποιούμε για καπάκι το δεύτερο. Ψήνουμε την μπριζόλα στο φούρνο μικροκυμάτων για 7 με 10 λεπτά στα 900W (ο χρόνος εξαρτάται από το πάχος της μπριζόλας και από το αν έχει κόκκαλο - αν έχει προσθέστε το μισό χρόνο ακόμη).

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μόνο στα μικροκύματα, χωρίς γκριλ.

Μόλις τελειώσει βάζουμε ένα τηγάνι στο μάτι (στη μεγάλη θερμοκρασία) χωρίς λάδι ή άλλο τι (βούτυρα και τέτοια). Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε την κρούστα στην μπριζόλα. Όσο ζεσταίνεται το τηγάνι αφαιρούμε την μπριζόλα από τον φούρνο και με μεγάλη προσοχή βγάζουμε το επάνω το πιάτο.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι υδρατμοί που θα ξεπηδήσουν είναι ικανοί να δημιουργήσουν εγκαύματα.

Ρίχνουμε τη μπριζόλα στο τηγάνι μαζί με τα ζουμιά της. Μόλις πάρει χρώμα τής αλλάζουμε πλευρά. Μόλις πάρει χρώμα και από την άλλη είναι έτοιμη.
Μόλις ετοιμάσαμε την πιο υγιεινή έκδοση και ταυτόχρονα γευστική χοιρινή μπριζόλα (γιατί θα μπορούσε κάποιος να αντιτείνει το ψήσιμο στον ατμό που όμως κάνει την μπριζόλα άγευστη) .


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ