ΑΥΓΟ ΜΑΤΙ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ - Αν έχεις γνώσεις διάβαινε και ...όρεξη να καθαρίζεις το φούρνο περιπάτει - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
T s o u k a l i   M o b i l e

Κάντε κλικ εδώ για το κανονικό
w w w . t s o u k a l i . g r
ΑΥΓΟ ΜΑΤΙ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ

Αν έχεις γνώσεις διάβαινε και ...όρεξη να καθαρίζεις το φούρνο περιπάτει

Ανήκει στην κατηγορία:
ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 17521 φορές
εκτυπώθηκε: 87 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
1 αυγό
Αλάτι – πιπέρι
 
Πώς θα το κάνουμε:
Ο κρόκος του αυγού μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων, αν δεν μαγειρευτεί σωστά, εκρήγνυται.
Αν δεν έχετε όρεξη να καθαρίζετε με τις ώρες το εσωτερικού του φούρνου σας παρακαλούμε να ΜΗΝ πειραματιστείτε με αυτή τη συνταγή ή να ακολουθήσετε τον εύκολο δρόμο που είναι ο εξής:
 
Αυγό ποσέ στα μικροκύματα
Σε μία κούπα ρίχνουμε νερό με αλάτι και το περιεχόμενο ενός αυγού.
Ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 400 W για 3 με 5 λεπτά (η ασάφεια του χρόνου οφείλεται στις διαφορές που έχουν οι διάφορες μάρκες φούρνων. Ο δικός μου έχει δύο λάμπες εκπομπής μικροκυμάτων και ψήνει πιο ομοιόμορφα από άλλους που έχω δοκιμάσει.

Αν, όμως, θέλετε τις πρωτεΐνες που έχει το αυγό (και είναι οι ποιοτικότερες που υπάρχουν) χωρίς τηγανιτά λάδια, τότε ακολουθήστε μας στην ακόλουθη περιπέτεια. 
Σε ένα πιάτο γλυκού ρίχνουμε το περιεχόμενο ενός αυγού και το αλατίζουμε.
Σκεπάζουμε με ένα άλλο πιάτο γλυκού από πάνω.
Το σκέπασμα γίνεται για να εγκλωβιστεί η θερμοκρασία και να ψηθεί καλύτερα το ασπράδι που είναι το πιο δύσκολο.
Ψήνουμε στα 300W σε δύο φάσεις των 2 λεπτών με μια παύση του μισού λεπτού ενδιάμεσα ή στα 600W σε τέσσερις φάσεις των 50 δευτερολέπτων με παύσεις του μισού λεπτού ενδιάμεσα.
Και πάλι οι χρόνοι πρέπει να προσαρμοστούν στο δικό σας φούρνο, γι αυτό προσοχή!
Όταν βγάλετε το αυγό δώστε μεγάλη προσοχή στο επάνω πιάτο καθώς οι υδρατμοί που κρύβονται από κάτω είναι ικανοί να προκαλέσουν εγκαύματα.
Αφήστε το αυγό να κρυώσει για ένα λεπτό πριν πιρουνιάσετε τον κρόκο.
Ο κρόκος, ακόμη και αν δεν έχει εκραγεί κατά το ψήσιμο, βρίσκεται υπό πίεση.
Μια πιρουνιά αρκεί για να γίνει το μπαμ (εδώ που τα λέμε αν δεν υπήρχε ο κίνδυνος εγκαύματος θα ήταν ιδανικό αστείο για πάρτυ).
 


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ