ΣΚΟΡΔΑΤΗ ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ - Νόστιμη, υγιεινή, καυτερή, και πάνω από όλα γρήγορη. - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΣΚΟΡΔΑΤΗ ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ

Νόστιμη, υγιεινή, καυτερή, και πάνω από όλα γρήγορη.

Ανήκει στην κατηγορία:
ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 8349 φορές
εκτυπώθηκε: 131 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
200γρ. φέτα (τριμμένη)
200γρ. χλωροτύρι (ή τύπου φιλαδέλφια)
1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά
3-6 σκελίδες σκόρδο
Πιπέρι καγιέν
Ρίγανη
 
Πως το κάνουμε:
Πρώτα από όλα να εξηγήσουμε το 3-6 σκελίδες σκόρδο. Βάζουμε αυτή την ευελιξία επειδή οι 3 σκελίδες είναι τόσες ώστε να υπάρχει η γεύση του σκόρδου, αλλά να μπορούμε να μιλήσουμε την άλλη μέρα σε ξένο άνθρωπο, χωρίς αυτός να λιποθυμήσει. Οι 6 κάνουν αρκετά σκορδάτη την τυροκαυτερή. Συνίσταται σε ηλικιωμένους με πρόβλημα πίεσης ή να τρώμε από λίγο κάθε φορά.
Καθαρίζουμε τις σκελίδες σκόρδο από τα φλούδια και τις ψιλοκόβουμε.
Παίρνουμε δύο πιάτα του γλυκού βάζουμε το σκόρδο, με ελάχιστο ελαιόλαδο, μέσα στο ένα πιάτο και σκεπάζουμε με το άλλο.
Ψήνουμε στα 900W για 2 λεπτά. Προσοχή όταν το βγάζουμε.
Το σήκωμα του επάνω πιάτου μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα από τους ατμούς που θα ξεπηδήσουν.
Πλάνουμε την καυτή πιπεριά, αφαιρούμε το κοτσάνι και την ψιλοκόβουμε. 
Σε ένα γυάλινο ή πήλινο μπολ (εγώ προτιμώ τον πήλινο κεσέ από γιαούρτι) ρίχνουμε το ένα από τα δύο τυριά.
Μετά ρίχνουμε το σκόρδο (μαζί με όποια υγρά - έλαια υπάρχουν στο πιάτο, την πιπεριά, το πιπέρι καγιέν και μι πρέζα ρίγανη.
Σκεπάζουμε με ένα πιάτο το μπολ και το βάζουμε στα 900W για 3 λεπτά.
Βγάζουμε (προσοχή στο πιάτο και τους υδρατμούς που θα ξεπηδήσουν) και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Αν έχει βγάλει πολλά υγρά (εξαρτάται από το τυρί) το βάζουμε ασκέπαστο στο φούρνο, στα 900W για 1½ λεπτό ακόμη.
Αν όχι τότε το βάζουμε στα ίδια βατ, για τον ίδιο χρόνο, σκεπασμένο με το πιάτο.
Σερβίρεται καυτό σαν ένα πολύ επιτυχημένο συνοδευτικό ή διατηρείται στο ψυγείο (αφού κρυώσει) για 48 ώρες το πολύ, σκεπασμένο με ζελατίνα.
 
Συνταγή που μας έστειλε ο Χρήστος Νικολαΐδης, Αθήνα.


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ