ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΜΠΟΥΡΚΕΡ - Επειδή καλές οι αμερικανιές, αλλά το ελληνικό δαιμόνιο είναι πολύ καλύτερο - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΜΠΟΥΡΚΕΡ

Επειδή καλές οι αμερικανιές, αλλά το ελληνικό δαιμόνιο είναι πολύ καλύτερο

Ανήκει στην κατηγορία:
FINGER FOOD

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 9536 φορές
εκτυπώθηκε: 113 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
100 γρ. βοδινό κιμά
100 γρ. χοιρινό κιμά
1 γωνία λευκό ψωμί
1 σκελίδα σκόρδο
2 φέτες ντομάτα (ώριμη)
Κρεμμύδι
1 πιπεριά (κέρατο)
2 φέτες τηγμένο τυρί
1 φύλλο μαρούλι
Αλάτι, πιππέρι (μαύρο)
Κέτσαπ, μαγιονέζα, μουστάρδα
 
Πως το κάνουμε:
Καθαρίζουμε και λιώνουμε το σκόρδο. Κόβουμε δύο φέτες από το κέντρο ενός κρεμμυδιού και το κόβουμε σε κομματάκια. Ζυμώνουμε τα δύο είδη κιμά μαζί με τη σκελίδα σκόρδο και το κρεμμύδι και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με το γούστο μας. Αν έχουμε να βγούμε παραλίπουμε το σκόρδο, αλλά χάνει στη γεύση. Ανάβουμε τα κάρβουνα (αν βαριόμαστε βάζουμε μια τοστιέρα ή ένα τηγάνι ελάχιστα λαδομένο αλλά είναι προτιμότερο το ψήσιμο στα κάρβουνα καθώς γίνεται καλύτερο ψήσιμο) και ψήνουμε την πιπεριά και το μπιφτέκι. Μόλις τελειώσουν ψήνουμε λίγο και λίγο κρεμμύδι. Κόβουμε το ψωμί στη μέση (οριζόντια) και το βάζουμε με τις κομμένες πλευρές προς τα κάτω και το ψήνουμε ελάχιστα, ίσα που να ρουφήξει τα υγρά και να ζεσταθεί.
Ξεφλουδίζουμε την πιπεριά και την κόβουμε. Βάζουμε το μπιφτέκι, τη ντομάτα, την πιπεριά, το φύλλο μαρούλι και το κρεμμύδι ανάμεσα στα ψωμάκια (σαν σάντουιτς) και, αν θέλουμε, βάζουμε και 2 φέτες κίτρινο τηγμένο τυρί μία πάνω και μία κάτω.
Τελειώνουμε ψήνοντας ελαφριά το "σάντουιτς" στην τοστιέρα.

Παρατηρήστε τη διαφορά από τη αυθεντική αμερικάνικη συνταγή: ο μισός κιμάς είναι χοιρινός, ο κιμάς έχει μέσα κρεμμύδι και σκόρδο, το ψωμί είναι κλασικό λευκό και τέλος το ψήνουμε και στην τοστιέρα.


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ