ΧΟΙΡΙΝΟ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ - Ένα χειμωνιάτικο πιάτο για καλοφαγάδες ...και όχι μόνο - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ

Ένα χειμωνιάτικο πιάτο για καλοφαγάδες ...και όχι μόνο

Ανήκει στην κατηγορία:
ΓΙΑ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 6416 φορές
εκτυπώθηκε: 233 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό χοιρινό κρέας σε μερίδες
½ κιλό σέλινο χονδροκομμένο
5-6 πράσα κομμένα σε ροδέλες
1 φλτζ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
½ φλτζ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι μάραθο
1 αυγό
½ φλτζ. χυμό λεμονιού
Αλάτι και πιπέρι (μαύρο και προαιρετικά άσπρο και πράσινο)
 
Πως το κάνουμε:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι το κρεμμύδι και τα πράσα.
Μόλις μαραθούν προσθέτουμε το κρέας με το αλεύρι.
Αφού ροδίσει το κρέας από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε τόσο ζεστό νερό όσο που ίσα να σκεπάζει το κρέας και σιγοβράζουμε μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει (δοκιμάζουμε με το πηρούνι).
Προσθέτουμε το σέλινο και το μάραθο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει (σφίξει) η σάλτσα.
Κτυπάμε το αυγό σ' ένα μπολ, προσθέτουμε σιγά - σιγά το χυμό λεμόνιού και λίγο από το ζουμί του φαγητού (κλασική μέθοδος αυγολέμονου).
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το αυγολέμονο ανακατεύοντας ελαφριά για να πάει παντού.
 
 


Τη συνταγή την έστειλε η Μαρία Χουλιαρά, Νέο Ψυχικό 

 
 


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ