Κυδωνάτο - Ένα φρουτώδες χειμωνιάτικο πιάτο κατάλληλο για γιορτινά και κυριακάτικα τραπέζια - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Κυδωνάτο

Ένα φρουτώδες χειμωνιάτικο πιάτο κατάλληλο για γιορτινά και κυριακάτικα τραπέζια

Ανήκει στην κατηγορία:
Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 2748 φορές
εκτυπώθηκε: 34 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
2 ψαρονέφρια
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 σφηνάκι μπράντι
4-5 κόκκους μπαχάρι
3-4 γαρύφαλλα
1-2 δαφνόφυλλα
3 μεγάλα κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
1/2 φλυτζάνι χυμό λεμονιού
αλάτι
λευκό πιπέρι
 
Πως το κάνουμε:
Σοτάρετε το κρέας με το ελαιόλαδο και όταν ροδίσει από όλες τις πλευρές και το σβήνετε με το μπράντι.
Προσθέτετε τα μπαχαρικά, τη δάφνη, λίγο ζεστό νερό και αφήνετε να σιγοβράσει.
Βάζετε τα κυδώνια σε άλλη κατσαρόλα να πάρουν 1-2 βράσεις, χύνετε το νερό τους και τα προσθέτετε στο κρέας.
Ρίχνετε το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνετε και τ' αφήνετε να βράσουν 5-10΄ακόμα.
Όταν κρυώσει λίγο το κρέας, το κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε με τα κυδώνια και τη σάλτσα του.
 
Τη συνταγή μας την έστειλε η: Μαρία Χουλιαρά, Νέο Ψυχικό.
 
 
 
 
 
 
 


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ