ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ - ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ, ΘΕΣΠΕΣΙΑ ΓΕΥΣΗ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
T s o u k a l i   M o b i l e

Κάντε κλικ εδώ για το κανονικό
w w w . t s o u k a l i . g r
ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ

ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ, ΘΕΣΠΕΣΙΑ ΓΕΥΣΗ

Ανήκει στην κατηγορία:
ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 21961 φορές
εκτυπώθηκε: 290 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
Ποικιλία τυριών (4 το λιγότερο)
Πιπέρι (κόκκινο ή μαύρο)
Ρίγανη
 
Πως το κάνουμε:
Το αυθεντικό σουφλέ τυριών περιέχει βούτυρο κι αυγά τα οποία είναι ό,τι πρέπει για να μας πάει η χοληστερίνη στα ύψη.
Το "ελληνικό" αυτό σουφλέ τυριών προέκυψε ως ανάγκη, αφού συνήθως γίνεται με ό,τι έχουμε στο ψυγείο μας, έτσι για να φάμε κάτι εκλεκτό, χωρίς, όμως, να μαγειρεύουμε με τις ώρες.

Παίρνουμε ένα πιάτο ή ένα μπολ ή έναν άδειο κεσέ γιαουρτιού (προσοχή - όχι πλαστικά, μόνο κεραμικά - γυάλινα ή πορσελάνες) και βάζουμε μέσα λίγο από κάθε τυρί που έχουμε στο ψυγείο μας.
Αν έχουμε κάτι σε καπνιστό (μετσόβου - βερμίου) ακόμη καλύτερα. Σκεπάζουμε το σκεύος με ένα πιάτο και το βάζουμε στα 900W για 2½ λεπτά. Αν ο φούρνος σας (μικροκυμάτων πάντα) έχει λιγότερα βατ, απλά αυξήστε το χρόνο (π.χ.: 3 λεπτά στα 700W).
Με γάντια κουζίνας ή μια πετσέτα αφαιρούμε το πιάτο (επειδή οι ατμοί θα μας κάψουν αν το κάνουμε με γυμνό χέρι), ρίχνουμε μπόλικη ρίγανη και το πιπέρι που θέλουμε και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Είμαστε έτοιμοι. Τρώγεται με ψωμί.

Προτιμήστε το συνδυασμό τυριών που λιώνουν (π.χ. λαβάς κυρί και φέτα) και τυριών που γίνονται "σκοινιά" (μοτσαρέλα, τυρί του τοστ). Θα ενθουσιαστείτε και δεν θα ανεβάσετε τη χοληστερίνη σας όσο αν τρώγατε το αυθεντικό σουφλέ τυριών.


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ