ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ - Εκλεκτό φαγητό, που όμως γίνεται φοβερά εύκολα - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

Εκλεκτό φαγητό, που όμως γίνεται φοβερά εύκολα

Ανήκει στην κατηγορία:
ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 13540 φορές
εκτυπώθηκε: 378 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
1 αστακό
250 γρ. ζυμαρικά (σπαγγέτι ή ό,τι άλλο σας αρέσει) 
200 ml λευκό κρασί ή ρετσίνα (προτιμότερη)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ώριμες ντομάτες
1 κ.σ. τοματοπελτέ
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 - 3 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα με το αν έχετε κάποιο καυτό ραντεβού)
Αλάτι, πιπέρι (μαύρο, πράσινο, κόκκινο, πάπρικα)
 
Πως το κάνουμε:
Καθαρίζουμε με ένα λεπτό μαχαίρι το άντερο του αστακού (επειδή οι αστακοί ζουν στην άμμο και θα υπάρχει σίγουρα και άμμος εκεί εκτός από "βρομιές").
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι (καθαρισμένο - κομμένο σε κύβους ή σε ροδέλες), 3 σκελίδες σκόρδο (καθαρισμένες, ψιλοκομμένες), τον αστακό και τα σωτάρουμε.
Μόλις αρχίσει το κρεμμύδι ή το σκόρδο να ροδίζει ρίχνουμε τη ρετσίνα (ή το κρασί).
Μόλις αρχίσει να βράζει  το κρασί (σχεδόν άμεσα) ρίχνουμε τις 2 ώριμες τομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλλοκομμένες, μια κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ και 4 ποτήρια (1 λίτρο) νερό.
Πριν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και αν θέλουμε και την πάπρικα. Το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά (μετράμε από τη στιγμή που θα ξεκινήσει να βράζει).
Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά αφαιρούμε τον αστακό και ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να τελειώσει (σχεδόν) το νερό και είμαστε έτοιμοι!
 


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ