ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ - ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
T s o u k a l i   M o b i l e

Κάντε κλικ εδώ για το κανονικό
w w w . t s o u k a l i . g r
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ

Ανήκει στην κατηγορία:
ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 17053 φορές
εκτυπώθηκε: 71 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
12 σύκα ξερά (αποξηραμένα)
2 κ.σ. μέλι
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ ψύχα ινδικής καρύδας
1 ασπράδι αυγού
½ κ.γ. baking powder
2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
½ κ.σ. χυμό λεμόνι
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
½ χυμό μήλου
 
Πως το κάνουμε:
Ψιλοκόβουμε τα σύκα επειδή άκοπα μπορεί να κολλήσει το μπλέντερ.
Βάζουμε στο μπλέντερ (μούλτι, πολυκόφτη ...) τα σύκα, το μέλι, το χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε μέχρι τα σύκα να γίνουν πουρές (που λέει ο λόγος).
Στο ενδιάμεσο βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ΕΚΤΟΣ από το ινδοκάρυδο στο μπολ του μίξερ και τα ανακατεύουμε για 5 λεπτά.
Μετά προσθέτουμε το μίγμα που χτυπήσαμε προηγουμένως και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν όλα μια ομοιόμορφη μάζα.
Πλάθουμε μπισκότα (η συνταγή βγάζει περίπου 12 με 15 - ανάλογα με το μέγεθος του "κεφτέ" αλλά και των σύκων που θα χρησιμοποιήσουμε).
Σε ένα πιάτο απλώνουμε το ινδοκάρυδο και κυλάμε μέσα της τα μπισκότα για να κολλήσει η ψύχα στην επιφάνειά τους. 
Τα βάζουμε σε ένα ρηχό ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει μια λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 12 με 15 λεπτά (ο χρόνος αφορά προθερμασμένο φούρνο).
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: όσο περισσότερο τα ψήσουμε, τόσο περισσότερο "κριτσανιστά" θα γίνουν.  Μόλις τα βγάλουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και μετά τα βάζουμε στο ψυγείο για να δέσουν.
 
Τα μπαλάκια αυτά είναι άκρως θερμιδοφόρα και χρησιμοποιούνται από αθλητές για απόκτηση ενέργειας με φυσικό τρόπο (χωρίς φάρμακα). 


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ