ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ - ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΤΟ ΦΑΓΗΤΟ. ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
T s o u k a l i   M o b i l e

Κάντε κλικ εδώ για το κανονικό
w w w . t s o u k a l i . g r
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΤΟ ΦΑΓΗΤΟ. ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ

Ανήκει στην κατηγορία:
ΚΡΕΑΤΟΜΑΝΙΑ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 14583 φορές
εκτυπώθηκε: 141 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
Το μισό περιεχόμενο ενός πακέτου μακαρόνια
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
½ ξερό κρεμύδι
1 σκελιδα σκόρδο
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
1 κ.γ. πάστα ντομάτας
1 μικρή πιπεριά κέρατο
Ελαιόλαδο
200 γρ. βούτυρο (π.χ. μαργαρίνη)
Αλάτι, πιπέρι (μαύρο)
Ρίγανη
Παρμεζάνα (για να τρίψουμε πάνω από το πιάτο)
 
Πως το κάνουμε:
Παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα. Θα βράσουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο πακέτο. Το λέμε αυτό επειδή κυκλοφορούν πολλά ήδη ζυμαρικών και το κάθε ένα διαφέρει στους χρόνους βρασίματος.
Βάζουμε μέσα το νερό που γράφει η συσκευασία.
Αν έχουμε βραστήρα κάνουμε το εξής: Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι και το ανοίγουμε.
Εν τω μεταξύ ανοίγουμε και τον βραστήρα. Μόλις βράσει το νερό το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα (2 λίτρα περίπου).
Ρίχνουμε και μια κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι και τα μακαρόνια.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει (γιατί με την είσοδο των μακαρονιών συνήθως πέφτει η θερμοκρασία) αρχίζουμε και μετράμε το χρόνο. Συνήθως είναι γύρω στα 9 με 12 λεπτά.
Μόλις περάσει ο χρόνος σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα την οποία την έχουμε ακουμπισμένη σε κρύο μέρος, όχι πάνω στο μάτι που καίει.
Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά να κάψει. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, το ρίχνουμε στα μακαρόνια και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Στο ξεκίνημα της διαδικασίας βάζουμε λίγο λάδι σε ένα μικρό κατσαρολάκι.
Ψιλοκόβουμε το μισό κρεμύδι και το σκόρδο και τα ρίχνουμε στο κατσαρολάκι.
Το αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να κιτρινίζει. Αμέσως τότε ρίχνουμε τον κιμά.
Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει γκρι ο κιμάς.
Μόλις γίνει αυτό ρίχνουμε ζεστό νερό (από τον βραστήρα) ίσα που να σκεπάσει τον κιμά, άντε και κανά 2 δάκτυλα πιο πάνω.
Ρίχνουμε μέσα αλάτι, λίγο λάδι, μαύρο πιπέρι και 1 κ.γ. πάστα τομάτας την πιπεριά ψιλοκομμένη.
Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε την ώριμη ντομάτα και την ρίχνουμε και αυτήν μέσα.
Σε 15 λεπτά και με ελάχιστο ανακάτεμα ο κιμάς μας είναι έτοιμος.
Λίγο πριν τον βγάλουμε ρίχνουμε και λίγη ρίγανη.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: η σάλτσα πιτσιλάει. Φορέστε ποδιά και βάλτε καπάκι στο κατσαρολάκι.

Στο πιάτο βάζουμε πρώτα τα μακαρόνια, από πάνω τον κιμά και στην κορυφή τριμμένη παρμεζάνα.

Πολλά άτομα αρέσκονται στο χοντρό μακαρόνι (τύπου παστίτσιο) αντί για σπαγγέτι. Μην τους χαλάσετε το χάτήρι! Δεν υπάρχουν κανόνες.
 


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ