Η ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΤΗΣ ΚΑΛΟΜΑΘΗΜΕΝΗΣ - ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΕΙΝΑΙ 2, 3, 4 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
T s o u k a l i   M o b i l e

Κάντε κλικ εδώ για το κανονικό
w w w . t s o u k a l i . g r
Η ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΤΗΣ ΚΑΛΟΜΑΘΗΜΕΝΗΣ

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΕΙΝΑΙ 2, 3, 4 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

Ανήκει στην κατηγορία:
ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 10837 φορές
εκτυπώθηκε: 169 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
Φέτες λευκό ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
Πραλίνα φουντουκιού
Άνθος αραβοσίτου στιγμής
Έτοιμη σαντιγί (προαιρετικά)
1 ώριμη μπανάνα (προαιρετικά)
150 γραμμάρια λευκής ζάχαρης
 
Πως το κάνουμε:
Η κόρη μου είναι ξετρελαμένη με τα γενέθλια (είναι μικρή ακόμη βλέπετε) κι εγώ ως χαζομπαμπάς φροντίζω να μην της χαλάω και πολλά χατήρια. Έχω βρει, λοιπόν, ένα τρόπο να της κάνω μίνι γενέθλια (κάτι σαν μεταξύ μας γιορτή) μέσα σε 15 λεπτά της ώρας. Επειδή δεν θέλω το παιδί μου να τρώει γλυκά ζαχαροπλαστείου της φτιάχνω μια μίνι τούρτα ως εξής:
Παίρνω φέτες λευκό ψωμί τού τοστ χωρίς κόρα (κυκλοφορούν και τέτοιες αλλά εγώ κόβω την κόρα από τις κανονικές φέτες) και τις αλείφω στην επάνω μεριά με πραλίνα φουντουκιού (νουτέλα - μερέντα).
Βράζω νερό στον βραστήρα και ρίχνω σε ένα μπολάκι 250 κυβικά εκατοστά (ένα μικρό ποτήρι νερού) καυτό νερό και 150 γραμμάρια λευκής ζάχαρης.
Το χτυπάω στην φραπεδιέρα μέχρι να λιώσει όλη η ζάχαρη (το μπολ να είναι μεγάλο έτσι ώστε να μην πεταχτεί το νερό έξω και πάθετε έγκαυμα. Ρίχνουμε το σιρόπι (οι σεφ του tsoukali.gr έχουν ανατριχιάσει που το ονομάζω σιρόπι -αλλά εγώ πιστεύω ότι ζηλεύουν) σε ένα πιάτο και βουτάμε τις φέτες ψωμί στο σιρόπι με την κάτω τους πλευρά που δεν έχει πραλίνα.
Μετά βάζουμε σε ένα ωραίο πιάτο τη μία φέτα πάνω από την άλλη. Αν έχω στο σπίτι μπανάνα την κόβω πολύ λεπτές φέτες και τις βάζω στη μέση του "σάντουιτς - τούρτας".

Φτιάχνω το άνθος αραβοσίτου στιγμής και το αλείφω γύρω γύρω από το ...οικοδόμημα του ψωμιού και της πραλίνας.
Αν έχω σαντιγύ βάζω από πάνω και στολίζω με ό,τι φρούτο έχω (αν έχω) στο σπίτι.
Αν είναι καλοκαίρι τη βάζω και 5 λεπτά στην κατάψυξη να κρυώσει και είμαστε έτοιμοι να σβήσουμε κεράκια!!!

Είμαι σίγουρος ότι η κόρη μου, όταν θα γεράσει, θα θυμάται αυτές τις "τούρτες" περισσότερο από τη γαμήλια τούρτα της.
 


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ