ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑ - Ένας μπακαλιάρος διαφορετικός...χωρίς τη σκορδαλιά αλλά με περίσσια νοστιμιά - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑ

Ένας μπακαλιάρος διαφορετικός...χωρίς τη σκορδαλιά αλλά με περίσσια νοστιμιά

Ανήκει στην κατηγορία:
ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 14580 φορές
εκτυπώθηκε: 205 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
(για 4-6 άτομα)

1 κιλό μπακαλιάρος παστός
1 κιλό χόρτα (ότι προτιμάτε, σπανάκι, ραδίκια, αντίδια κ.λπ.)
1 κρεμμυδάκι φρέσκο κομμένα σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε φέτες
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
Αλάτι - πιπέρι
Χυμός λεμονιού
Αλεύρι για το τηγάνισμα
Λάδι για το τηγάνισμα
 
Πως το κάνουμε:
Καθαρίζουμε, κόβουμε και ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο.
Το ξαρμύρισμα γίνεται βάζοντας τα κομμάτια του ψαριού σε ένα μπολ και τα σκεπάζουμε με νερό.
Αλλάζουμε το νερό κατά διαστήματα και αφήνουμε το ψάρι να ξαρμυρίσει για 10- 12 ώρες.
Στην συνέχεια πιπερώνουμε τα κομμάτια του ψαριού τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι.
Μόλις ροδοκοκκινίσουν τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα διατηρούμε ζεστά.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο.
Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε τα χόρτα πλημμένα πολύ καλά.
Τα αφήνουμε να βράσουν κατά προτίμηση αλ τέντε και στο τέλος ρίχνουμε αλάτι και χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε βάζοντας σε ένα πιάτο τα χόρτα και από πάνω τα κομμάτια του μπακαλιάρου.


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ