ΞΥΔΙ ΡΟΔΙΟΥ... ΚΑΙ BALSAMICO - Λεπτή, αρωματική και ξεχωριστή νότα για τις πράσινες σαλάτες - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΞΥΔΙ ΡΟΔΙΟΥ... ΚΑΙ BALSAMICO

Λεπτή, αρωματική και ξεχωριστή νότα για τις πράσινες σαλάτες

Ανήκει στην κατηγορία:
ΓΙΑ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 18956 φορές
εκτυπώθηκε: 265 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
1 λίτρο λευκό ξύδι
2 κούπες σπόρους ροδιού
 
Πως το κάνουμε:
Σε ένα μπουκάλι με φαρδύ λαιμό ρίχνουμε το ξύδι και τους σπόρους του ροδιού.
Αφήνουμε το ξύδι σε σκιερό μέρος για 15 περίπου μέρες ή μέχρι να ασπρίσουν οι σπόροι.
Αφαιρούμε τους σπόρους και έτοιμο το ξύδι.
 
Για balsamico ροδιού
Τι χρειαζόμαστε:
1 λίτρο ξύδι ροδιού
3 – 4 ρόδια
Χυμό από 1 λεμόνι
 
Πως το κάνουμε:
Αφαιρούμε τους σπόρους από τα ρόδια και τους βάζουμε στον αποχυμωτή για να πάρουμε το χυμό τους.
Αν δεν έχουμε αποχυμωτή βάζουμε τους σπόρους στο μούλτι, τους χτυπάμε καλά και τους σουρώνουμε.
Βάζουμε το χυμό ροδιού να βράσει μαζί με 1 -2 κουταλιές τις σούπες ξύδι και το χυμό λεμονιού για 2 - 3 λεπτά.
Όταν κρυώσει το ανακατεύουμε με το ξύδι.
Επειδή το ξύδι μπορεί να είναι θολό αν θέλουμε να το κάνουμε διάφανο το σουρώνουμε με τη βοήθεια φίλτρων καφέ.
 


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ