ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ - Ακάκιε ...τα μακαρόνια να είναι με κόκκινη σάλτσα! - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Ακάκιε ...τα μακαρόνια να είναι με κόκκινη σάλτσα!

Ανήκει στην κατηγορία:
Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 4278 φορές
εκτυπώθηκε: 13 φορές


Τι θα χρειαστούμε:

Για τη σάλτσα:

1 + 1/2 κ.γ. λάδι
250 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
250 γρ. σπιτική τριμμένη ντομάτα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι (μεσαίο μέγεθος)
1-2 κ.σ. αλάτι
Λίγο βασιλικό
1-2 κ.σ. ζάχαρη

Για τα μακαρόνια:
Μισό με ένα πακέτο μακαρόνια
1-2 κ.σ. αλάτι
Τη σκελίδα σκόρδου από πριν
1 κ.σ. λάδι
 
Πως το κάνουμε: 
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε να βράζει μπόλικο νερό για τα μακαρόνια.
Σε μια άλλη κατσαρόλα πιο μικρή σε μέγεθος βάζουμε το λάδι για τη σάλτσα και ζεσταίνουμε κ τις 2 κατσαρόλες
στο 2 (η δική μου κουζίνα φτάνει μέχρι το 3). Κόβουμε το κρεμμύδι σε κύβους και τη σκελίδα από το σκόρδο
σε 4 ίσα μέρη (από πάνω προς τα κάτω). Όταν ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι τις φέτες
σκόρδο κ τις αφήνουμε να τσιγαριστούν. Στο μεταξύ αν έχει αρχίσει να βράζει το νερό για τα μακαρόνια,
ρίχνουμε το αλάτι και περιμένουμε. Μόλις ροδίσουν οι φέτες σκόρδο τις βγάζουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα
για τα μακαρόνια. Αν το νερό έχει πάρει βράση ρίχνουμε και τα μακαρόνια και αφού τα στρώσουμε να μην εξέχουν
 από την κατσαρόλα ρίχνουμε και το λάδι και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά (1 1/2 με 2).
Στο κατσαρολάκι για τη σάλτσα ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και τη δική μας τριμμένη ντομάτα και ανακατεύουμε.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε κ λίγο νερό (όχι πάνω από μισή κούπα του καφέ). Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι
αφού αρχίσει να κοχλάζει ο χυμός ντομάτας ρίχνουμε σε δόσεις τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Ταυτόχρονα ρίχνουμε κ τον βασιλικό. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει χωρίς καπάκι ενώ κάθε τόσο την ανακατεύουμε.
 Σε περίπου 10-15 λεπτά τα μακαρόνια κ η σάλτσα πρέπει να είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε από τη φωτιά λίγο πιο νωρίς
 η λίγο πιο αργά ανάλογα με το πως μας αρέσουν. Αν θέλουμε κάτι πιο ιδιαίτερο για τη σάλτσα, όταν είναι έτοιμη
αλλά και ακόμα ζεστή, ρίχνουμε μέσα μια κουταλιά της σούπας φιλαδέλφεια. Δοκιμάστε μήπως θέλετε περισσότερο!

Το "περιμένουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε" δεν το λέω γιατί για εμένα δεν ισχύει. Bon Appetit!  

Την συνταγή μας την έστειλε ο/η: Γιώργος Κ., από Ν. Ερυθραία

 


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ