ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ - Πειρασμός ακόμα και για αυτούς που δεν τρώνε γλυκά - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

Πειρασμός ακόμα και για αυτούς που δεν τρώνε γλυκά

Ανήκει στην κατηγορία:
ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 36680 φορές
εκτυπώθηκε: 349 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
Για τη ζύμη:
1 κούπα χλιαρό νερό
1 κύβο φρέσκια μαγιά (ή 2 φακελάκια ξερή)
1 αυγό
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
3 κ.σ. βούτυρο
½ κούπα μαύρη ζάχαρη
½ κ.γ. κανέλα
1 βανίλια
 
Για τη γέμιση:
3 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. κανέλα
½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια (προαιρετικά)
 
Πως το κάνουμε:
Στο χλιαρό νερό λιώνουμε τη μαγιά. Η φρέσκια μαγιά κάνει τα ρολάκια πιο νόστιμα από ότι η ξερή.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και μερικές κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μίγμα να κάνει φουσκάλες, περίπου 10 λεπτά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και λιώνουμε το βούτυρο (όχι να καεί).
Ρίχνουμε στο χυλό το βούτυρο, το αυγό, το αλάτι, τη βανίλια, την κανέλα ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε στη συνέχεια σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να φτιαχτεί ένα λείο ζυμάρι.
Αφήνουμε το ζυμάρι σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το ζυμάρι σε ένα παραλληλόγραμμο πάχους 1 εκατοστού.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, την κανέλλα και τα καρύδια. Λιώνουμε το βούτυρο και το απλώνουμε σε όλο το παραλληλόγραμμο.
Ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη με την κανέλλα και τυλίγουμε από τη μακριά πλευρά σε ρολό. Κόβουμε το ρολό σε φέτες πάχους 2 εκατοστών και βάζουμε τις φέτες σε ταψί με λαδόκολλα μακριά το ένα από το άλλο.
Αφήνουμε τα ρολά για 30 λεπτά να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο Κελσίου για 20 - 30 λεπτά.
 


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ