ΤΥΡΟΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ - Γίνεται στο πόδι και τρώγεται στο χέρι - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
T s o u k a l i   M o b i l e

Κάντε κλικ εδώ για το κανονικό
w w w . t s o u k a l i . g r
ΤΥΡΟΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

Γίνεται στο πόδι και τρώγεται στο χέρι

Ανήκει στην κατηγορία:
FINGER FOOD

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 10610 φορές
εκτυπώθηκε: 627 φορές


Τι θα χρειαστούμε:

½ κιλό λευκό αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
1 αβγό
1 ποτήρι του κρασιού χλιαρό νερό
½ κιλό τυρί φέτα λιωμένη με πιρούνι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
3 - 4 κουταλιές της σούπας τριμμένη μυζήθρα


Πώς το φτιάχνουμε:

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό.
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε το αβγό. Προσθέτουμε το νερό με τη μαγιά και λίγο λίγο το αλεύρι, μέχρι να γίνει μία αρκετά σφικτή ζύμη, την οποία σκεπάζουμε και αφήνουμε μία ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Αναμειγνύουμε καλά το τυρί, το πιπέρι με τη ζύμη. Με ένα κουταλάκι του γλυκού (που το βρέχουμε συχνά σε νερό) ρίχνουμε κουταλιά - κουταλιά τους λουκουμάδες σε καυτό λάδι, γυρίζοντάς τους αρκετές φορές μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνουμε λίγο σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τους σερβίρουμε ζεστούς και πασπαλισμένους με την τριμμένη μυζήθρα.


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ