SHRIMPS A LA CHEF - Ένα γκουρμέ πιάτο φτιαγμένο μέσα σε 10 λεπτά - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

SHRIMPS A LA CHEF

Ένα γκουρμέ πιάτο φτιαγμένο μέσα σε 10 λεπτά

Ανήκει στην κατηγορία:
ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 8542 φορές
εκτυπώθηκε: 88 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
200 γρ. γαρίδες κοκτέιλ
8 μανιτάρια άσπρα
½ κρεμμύδι
1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
3 γρ. θυμάρι
10 κόκκους πιπέρι σπασμένους
½ φλτζ λευκό κρασί
1½ φλτζ κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. σκόρδο σκόνη
2 κ.σ. υγρό σκόρδο
1/3 της δέσμης μαϊντανό ψιλοκομμένο
 
Πως το κάνουμε:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια σε φέτες.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο προσθέτουμε τα μανιτάρια και το θυμάρι και κλείνουμε το τηγάνι με ένα καπάκι.
Αφήνουμε να μαραθούν και να πάρουν λίγο χρώμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο σε σκόνη και το υγρό σκόρδο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κρασί για να μην καεί το σκόρδο και πικρίσει.
Στη συνέχεις προσθέτουμε το μαϊντανό, τους κόκκους πιπεριού και την κρέμα γάλακτος.
Στο τέλος ρίχνουμε τις γαρίδες και το αφήνουμε μέχρι να δέσει. Σερβίρουμε.
 
Τη συνταγή μας την έστειλε ο/η: Νοελ, από: Cyprus - Larnaka 


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ