ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ - Να κάτι που δεν το σερβίρουν συχνά για πρωινό και σίγουρα εντυπωσιάζει - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Να κάτι που δεν το σερβίρουν συχνά για πρωινό και σίγουρα εντυπωσιάζει

Ανήκει στην κατηγορία:
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 17781 φορές
εκτυπώθηκε: 124 φορές


Τι χρειαζόμαστε:
Βάζα ½ ή ¼ κιλού (500ml / 250ml)
4 φλιτζάνια κομμένα φρούτα χωρίς κουκούτσια
3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
 
Πώς θα το κάνουμε:
Βάζουμε τις κομμένες βανίλιες σε ένα φαρδύ τηγάνι.
Αν έχουμε πολύ περισσότερες βανίλιες από τα 4 φλιτζάνια, αναγκαστικά θα κάνουμε τη μαρμελάδα με βάρδιες, ώστε κάθε φορά να δουλεύουμε με μικρές ποσότητες. Βέβαια, κάτι τέτοιο μοιάζει εντελώς αντίθετο από την καλύτερη συμβουλή που άκουσα ποτέ στη ζωή μου.
Ένα βράδυ, καθώς οδηγούσα, άκουγα στο ράδιο την εκπομπή του αιδεσιμότατου Άικ, απ' το Χάρλεμ. «Μπορείς να πας στον ωκεανό είτε με το κουτάλι σου, είτε με το κουβαδάκι σου. Το ίδιο του κάνει του ωκεανού». Έτσι είπε.
Προσθέτουμε ½ φλιτζάνι νερό, σκεπάζουμε τα φρούτα και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα για κάνα - δυο ώρες, αν θέλουμε να κοιμηθούμε, ή και όλη τη νύχτα.
Πλένουμε και αποστειρώνουμε τα βάζα για 10 λεπτά, μέσα σε βραστό νερό.
Σε μεσαία ή σιγανή φωτιά, αφήνουμε τη ζάχαρη και τις βανίλιες να πάρουν σιγά - σιγά βράση. Μόλις αρχίσουν να βράζουν ανακατεύουμε και ξαφρίζουμε διαρκώς. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και το ξάφρισμα για 20, περίπου, λεπτά.
(............)
 
 
Πηγή: Deppy Bull, οι μαρμελάδες του χωρισμού
Διόρθωση κειμένου: Οξυγόνο.gr


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ