ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ ΣΕ ΛΕΜΟΝΟΦΥΛΛΑ - Δύο υλικά και γεύση στο μάξιμουμμμμ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
T s o u k a l i   M o b i l e

Κάντε κλικ εδώ για το κανονικό
w w w . t s o u k a l i . g r
ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ ΣΕ ΛΕΜΟΝΟΦΥΛΛΑ

Δύο υλικά και γεύση στο μάξιμουμμμμ

Ανήκει στην κατηγορία:
ΚΡΕΑΤΟΜΑΝΙΑ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 11247 φορές
εκτυπώθηκε: 168 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
2 κιλά γουρουνόπουλο με το δέρμα
½ ποτήρι ελαιόλαδο
2 λεμόνια, χυμό
Λεμονόφυλλα
Αλάτι
Πιπέρι
 
Πως το κάνουμε:
Πλένουμε το κρέας, το χαράζουμε και βάζουμε στις σχισμές αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και λεμονόφυλλα.
Το αφήνουμε έτσι για περίπου 2 ώρες.
Κατόπιν το αλείφουμε με ελαιόλαδο και το βάζουμε σε ένα ταψί που μέσα έχουμε στρώσει λεμονόφυλλα.
Η μεριά του δέρματος μπαίνει από κάτω.
Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά (170ο Κελσίου) για 2 – 3 ώρες.
Γυρνάμε το κρέας από την άλλη μεριά και ψήνουμε άλλη μισή ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσει.
Καλή όρεξη. 
Τη συνταγή μας την έστειλε ο/η: ΣΕΡ, από: Πετρούπολη


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ