ΨΩΜΙ ΑΣΠΡΟ ΑΝΑΛΑΤΟ - Επειδή η υγεία πάνω από όλα - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
T s o u k a l i   M o b i l e

Κάντε κλικ εδώ για το κανονικό
w w w . t s o u k a l i . g r
ΨΩΜΙ ΑΣΠΡΟ ΑΝΑΛΑΤΟ

Επειδή η υγεία πάνω από όλα

Ανήκει στην κατηγορία:
ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 9410 φορές
εκτυπώθηκε: 66 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
290 γρ. χλιαρό νερό
250 γρ. αλεύρι τύπου 55%
250 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
10 γρ. μαγιά νωπή
50 γρ. χθεσινό ζυμάρι (ξινισμένη ζύμη)
7 γρ. ζάχαρη
 
Πως το κάνουμε:
Ρίχνουμε στον κάδο το χλιαρό νερό (25 βαθμοί κελσίου) και τη νωπή μαγιά. Ανακατεύουμε για να λιώσει. Ύστερα ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 6 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.

Κόβουμε το ζυμάρι σε δύο τεμάχια και το αφήνουμε να ξεκουραστεί (σκεπασμένο με πετσέτα) για 45 λεπτά.
 
Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε καρβέλι και μετά τα σκεπάζουμε με βρεγμένη πετσέτα και τα αφήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα σε θερμοκρασία 35 βαθμών.

Πριν το βάλουμε στο φούρνο το χαράζουμε με μαχαιράκι (για να μην γίνει σαν μανιτάρι) και το ψήνουμε στους 220 βαθμούς κελσίου για 30 με 35 λεπτά. Στο κάτω μέρος του φούρνου, στο ξεκίνημα, ρίχνουμε ένα σφηνάκι νερό, όχι παραπάνω.

Τα τελευταία 5 λεπτά του ψησίματος πρέπει να ανοίξετε λίγο την πόρτα του φούρνου για να φύγει η υγρασία.


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ