ΣΑΡΔΕΛΑ ΣΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΟ - Τα αμπελόφυλλα δεν είναι μόνο για ντολμαδάκια γιαλαντζί - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΣΑΡΔΕΛΑ ΣΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΟ

Τα αμπελόφυλλα δεν είναι μόνο για ντολμαδάκια γιαλαντζί

Ανήκει στην κατηγορία:
ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 7192 φορές
εκτυπώθηκε: 123 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό σαρδέλα
1 κούπα ελαιόλαδο
Αμπελόφυλλα
Αλάτι - πιπέρι
1 λεμόνι
 
Πως το κάνουμε:
Καθαρίζουμε καλά τις σαρδέλες αφαιρώντας τα κεφάλια και τα εντόσθια.
Τις ξεπλένουμε, τις αλατίζουμε καλά και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν για 15 λεπτά.
Ζεματάμε* τα αμπελόφυλλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Πιπερώνουμε τις σαρδέλες και τις τυλίγουμε μια μια σε ένα ή δύο αμπελόφυλλα και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και το ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 15 -20 λεπτά.
Η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει και με γαύρο.
 

*Με τον όρο "ζεματάμε τα αμπελόφυλλα" εννοούμε ότι τα βάζουμε σε βραστό νερό (το βράζεις και το κατεβάζεις από τη φωτιά) για 3 με 4 λεπτά. Ίσα - ίσα, δηλαδή, να μαλακώσουν για να μπορούν να τυλιχθούνε.
 


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ