ΚΕΙΚ ΦΡΟΥΤΩΝ - Πως τα φρέσκα φρουτα αναδεικνύουν ένα κέικ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΚΕΙΚ ΦΡΟΥΤΩΝ

Πως τα φρέσκα φρουτα αναδεικνύουν ένα κέικ

Ανήκει στην κατηγορία:
ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 14163 φορές
εκτυπώθηκε: 165 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
3 μήλα
1 μπανάνα
1 πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα)
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
½ κούπα βούτυρο
1 βανίλια
½ κούπα γάλα
1 κουταλάκι κανέλα
Για την κάλυψη:
3 κουταλιές αλεύρι
4 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
4 κουταλιές φουντούκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές βούτυρο
Άχνη
 
Πως το κάνουμε:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μικρά κομμάτια.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά νερό να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και το χυμό πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την βανίλια, την κανέλα και το αλάτι.
Όταν ανακατευτούν καλά ρίχνουμε τα μήλα και την μπανάνα κομμένη σε ροδέλες.
Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα με κούμπωμα και ρίχνουμε το μίγμα.
Ανακατεύουμε τα υλικά της κάλυψης, εκτός από την άχνη, και τα ρίχνουμε πάνω στο κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο Κελσίου για 70 λεπτά.
Όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. 


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ