ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΛΙΝΑΣ - Κοτόπουλο με βελούδινη σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΛΙΝΑΣ

Κοτόπουλο με βελούδινη σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης

Ανήκει στην κατηγορία:
Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 5106 φορές
εκτυπώθηκε: 26 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
1 κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες ή
5 μπούτια ή
5 φιλέτα
5 πιπεριές Φλωρίνης
1 κρέμα γάλακτος (200ml)
½ κουταλάκι
κόλιαντρο σκόνη
Αλάτι
Πιπέρι
Καρίνο
 
Πως το κάνουμε:
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το πασπαλίζουμε με το καρίνο.
Βάζουμε το κοτόπουλο σε ταψί και το ψήνουμε στους 250ο Κελσίου, μέχρι να ψηθεί καλά και να ροδοκοκκινίσει.
Στο ενδιάμεσο κόβουμε τις πιπεριές σε χοντρά κομμάτια και τις σοτάρουμε με ηλιέλαιο μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις μαραθούν καλά τις αποσύρουμε από τη φωτιά και τις βάζουμε στο multi.
Προσθέτουμε το κόλιαντρο, την κρέμα γάλακτος και λίγο αλάτι.
Πολτοποιούμε τα υλικά μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσα και περιχύνουμε το κοτόπουλο που μόλις έχουμε βγάλει από το φούρνο.
Ψήνουμε ξανά στο φούρνο για 5 – 7 λεπτά. Σερβίρεται με πιλάφι, πατάτες τηγανιτές ή μακαρονάκι κοφτό.

Τη συνταγή μας την έστειλε ο/η: Λίνα, από: Θεσσαλονίκη  


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ