Η ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΑΣ - Τυρόπιτα στο τσάκα τσάκα - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
T s o u k a l i   M o b i l e

Κάντε κλικ εδώ για το κανονικό
w w w . t s o u k a l i . g r
Η ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΑΣ

Τυρόπιτα στο τσάκα τσάκα

Ανήκει στην κατηγορία:
FINGER FOOD

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 18180 φορές
εκτυπώθηκε: 602 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
Για τη βάση:
1 φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό
Αραβοσιτέλαιο (όσο χωράει το κεσεδάκι)
Αλάτι
Για τη στρώση:
2 φλτζ φέτα ή γκούντα ή ένταμ
3 – 4 αυγά
1 γάλα εβαπορέ, μεγάλο
Ζαμπόν ή μανιτάρια (προαιρετικά)
 
Πως το κάνουμε:
Ανακατεύουμε τα υλικά για τη βάση με το χέρι και έτσι φτιάχνουμε τη βάση της πίτας.
Απλώνουμε τη ζύμη σε ταψί 25 εκατοστών (αν είναι λεπτή μην ανησυχείτε θα φουσκώσει).
Απλώνουμε από πάνω τα τυριά και προαιρετικά το ζαμπόν ή τα μανιτάρια.
Χτυπάμε τα αυγά με τα γάλα και περιχύνουμε την πίτα.
Ψήνουμε σε χαμηλή θέση στους 180ο Κελσίου με αέρα για 45 περίπου λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα από πάνω. 

Τη συνταγή μας την έστειλε ο/η: Λίνα από: Θεσσαλονίκη
 


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ