ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ - Μυρωδάτα κεφτεδάκια από πράσινα κολοκυθάκια - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
T s o u k a l i   M o b i l e

Κάντε κλικ εδώ για το κανονικό
w w w . t s o u k a l i . g r
ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Μυρωδάτα κεφτεδάκια από πράσινα κολοκυθάκια

Ανήκει στην κατηγορία:
FINGER FOOD

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 18066 φορές
εκτυπώθηκε: 791 φορές


Τι θα χρειαστούμε:

5 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού μπείκιν πάουντερ
Αλάτι, πιπέρι (μαύρο), πάπρικα
Αλεύρι (όσο πάρει)
1 κούπα γραβιέρα ή φέτα
Λάδι για το τηγάνισμα


Πως το κάνουμε:

Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα περνάμε από το χοντρό τον τρίφτη.
Τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι για να στραγγίσουν τα υγρά τους.
Αφού στραγγίσουν τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το αυγό, το μαϊντανό, το αλάτι, τα μυρωδικά και το μπέικιν πάουντερ.
Ζυμώνουμε καλά και αρχίζουμε να προσθέτουμε, κουταλιά - κουταλιά, το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.
Τέλος προσθέτουμε και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το λάδι.
Παίρνουμε κουταλιές (κουτάλι της σούπας) από το μίγμα και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. 
Τους κεφτέδες που βγάζουμε τους αποθέτουμε σε απορροφητικό χαρτί (για να ρουφήξει το λάδι) και τους σερβίρουμε (κατά προτίμηση) με λεμόνι και γιαούρτι.
Είναι το ίδιο νόστιμοι και ζεστοί και κρύοι.


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ