ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ - Σκεφτήκατε ποτέ πώς έκαναν τη Μους Σοκολάτας πριν βγουν τα φακελάκια με τη σκόνη; - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
T s o u k a l i   M o b i l e

Κάντε κλικ εδώ για το κανονικό
w w w . t s o u k a l i . g r
ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Σκεφτήκατε ποτέ πώς έκαναν τη Μους Σοκολάτας πριν βγουν τα φακελάκια με τη σκόνη;

Ανήκει στην κατηγορία:
ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 9460 φορές
εκτυπώθηκε: 66 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
200 γρ. σοκολάτα με κακάο τουλάχιστον 50% (60% και 70% θα κάνουν καλύτερη ποιότητα)
100 γρ. νερό
1 πρέζα αλάτι (λειτουργεί ως συντηρητικό)
 
Πως το κάνουμε:
Πριν εμφανιστούν τα φακελάκια στιγμής ο κόσμος έφτιαχνε τη μους σοκολάτας με ...το φυσικό τρόπο. Και όλοι μας ξέρουμε ότι ο φυσικός τρόπος παρασκευής ειναι χιλιάδες φορές πιο νόστιμος από τα φακελάκια στιγμής. Δεν χρειάζεται να είσαι σοφός για να το καταλάβεις. Μπορείς να το δεις στα πάντα: μπεσαμέλ, σούπες, σάλτσες, όλα είναι πιο νόστιμα αν τα φτιάξεις μόνος σου. Πάμε λοιπόν.
Η συνταγή είναι πολύ εύκολη. Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε μέσα σε ένα μπωλ (κατά προτίμηση μεταλλικό).
Βράζουμε τη μισή σε βάρος ποσότητα νερό και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα μαζί με μία πρέζα αλάτι. Το αλάτι το ρίχνουμε απλά ως συντηρητικό. 
Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ρευστό μίγμα. Το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και μετά τη βάζουμε μέσα στο ψυγείο για μία ώρα.
Τη βγάζουμε από το ψυγείο και τη χτυπάμε στο μίξερ χειρός (με το σύρμα) για να αφρατέψει. 
Η μους μας είναι έτοιμη.
Διατηρείται στο ψυγείο με διάφανη ζελατίνα από πάνω.

ΕΞΤΡΑ: πάρτε μπισκότα μιλφέϊ. Φτιάξτε έν μίγμα γάλακτος και κονιάκ (ένα σφηνάκι κονιάκ σε 200 γρ. γάλακτος. Βαπτίστε τα μπισκότα στο μίγμα και κάντε μια στρώση. Απλώστε μους. Στρώστε από πάνω άλλη μια στρώση μπισκότα μιλφέι βαπτισμένα στο γάλα με το κονιάκ. Απλώστε από πάνω μους σοκολάτα. Γαρνίρετε με θρυματισμένους ξηρούς καρπούς ή και σαντυγί. Βάλτε το στο  ψυγείο για 1 ώρα το λιγότερο. Τέλειο και γρήγορο γλυκό!

Χρήστος Νικολαΐδης
 


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ