ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΛΑΤΑ - Μια σαλάτα που μπορεί να σερβιριστεί μεσημέρι ή βράδυ μαζί με ένα ποτήρι παγωμένο καλό λευκό κρασί - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΛΑΤΑ

Μια σαλάτα που μπορεί να σερβιριστεί μεσημέρι ή βράδυ μαζί με ένα ποτήρι παγωμένο καλό λευκό κρασί

Ανήκει στην κατηγορία:
ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΣΑΛΑΤΑ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 20333 φορές
εκτυπώθηκε: 749 φορές


Τι θα χρειαστούμε:

2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο ψαχνό από βραστό ή ψητό κοτόπουλο
2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
½ φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο περασμένο στον τρίφτη
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
2-3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι καγιέν
Μαρούλι ή σαλάτα για γαρνιτούρα
1 αυγό βραστό


Πώς θα το φτιάξουμε:

Ανακατεύουμε καλά τη μαγιονέζα με το γιαούρτι και τη μουστάρδα.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, κάρυ και το λεμόνι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο, το καρότο, το κρεμμύδι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε τη σαλάτα για μία, τουλάχιστον, ώρα στο ψυγείο καλλυμένη με διάφανη μεμβράνη.
Τη σερβίρουμε κρύα πάνω σε φύλλα μαρουλιού.
Διακοσμούμε με ροδέλες σφιχτού βραστού αυγού.

Mερίδες: 2


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ