ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ - Μια μοναδική συνταγή από τους μάγειρες του τσουκαλιού - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Μια μοναδική συνταγή από τους μάγειρες του τσουκαλιού

Ανήκει στην κατηγορία:
ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 8752 φορές
εκτυπώθηκε: 358 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
220 γρ σιμιγδάλι
110 γρ. ζάχαρη
210 γρ καλαμποκέλαιο
75 γρ. φυτίνη
1 πορτοκάλι ξύσμα
2 πορτοκάλια χυμό (1φλτζ)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. σόδα
½ κ.γ. κανέλα
Για το σιρόπι:
400 γρ. ζάχαρη
150 γρ. μέλι
440 γρ νερό
1 πορτοκάλι
2 ξυλάκια κανέλας
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
½ κουταλάκι κανέλα
 
Πως το κάνουμε:
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάδι, τη φυτίνη και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το ξύσμα, το μπέικιν και την κανέλα.
Ζυμώνουμε μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά.
Φτιάχνουμε μελομακάρονα με το χέρι ή με κουπάτ και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 20 -30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε το μέλι, το νερό, τη ζάχαρη, τα ξυλάκια κανέλας και το πορτοκάλι κομμένο στη μέση για 5 λεπτά.
Μόλις βγουν τα μελομακάρονα τα περιχύνουμε ζεστά με το σιρόπι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ανακατεύουμε τα καρύδια με την κανέλα και πασπαλίζουμε τα μελομακάρονα.


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ