ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ - Όποτε τις φτιάχνω ούτε οι μισές δεν φτάνουν στο τραπέζι - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

Όποτε τις φτιάχνω ούτε οι μισές δεν φτάνουν στο τραπέζι

Ανήκει στην κατηγορία:
ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 19959 φορές
εκτυπώθηκε: 242 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
½ κιλό γαρίδες
2 ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
½ κιλό ώριμες ντομάτες
250 γρ. φέτα
½ κούπα ελαιόλαδο
Μαϊντανός
Θυμάρι
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι (πράσινο, μαύρο)
 
Πως το κάνουμε:
Αν οι γαρίδες είναι κατεψυγμένες, τις βγάζουμε έξω να ξεπαγώσουν.
Αποφλοιώνουμε τις ντομάτες και τις περνάμε στο μπλέντερ με λίγο αλατάκι.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε για σωτάρισμα.
Κάνουμε το ίδιο και στα σκόρδα.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Ρίχνουμε μισή κούπα ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό.
Μόλις χρυσαφίσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τις ντομάτες λιωμένες.
Ρίχνουμε όσο αλάτι μας αρέσει και λίγο θυμάρι και αν προαιρετικά και ρίγανη.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ίσα που να βράζει το μίγμα.
Σκεπάζουμε με ένα καπάκι το τηγάνι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε για 3 λεπτά (αν είναι προβρασμένες) ή για 5 με 8 λεπτά αν είναι φρέσκες.
Τέλος ρίχνουμε από πάνω φέτα που την τρίβουμε με το χέρι.
Μόλις λιώσει λίγο η φέτα το σαγανάκι μας είναι έτοιμο.
 


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ