ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ - Το ότι είναι απλό δεν πάει να πει πως ξέρουν όλοι πως γίνεται! - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
T s o u k a l i   M o b i l e

Κάντε κλικ εδώ για το κανονικό
w w w . t s o u k a l i . g r
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

Το ότι είναι απλό δεν πάει να πει πως ξέρουν όλοι πως γίνεται!

Ανήκει στην κατηγορία:
ΚΡΕΑΤΟΜΑΝΙΑ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 15652 φορές
εκτυπώθηκε: 206 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
250 γρ. κιμά από μοσχάρι (διπλοαλεσμένο)
250 γρ. χοιρινό κιμά
1 αυγό
1 ξερό κρεμμύδι (μεσαίο)
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 κ.σ. ξύδι
Δυόσμο (1 κουταλιά της σούπας αν είναι τριμμένος)
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι (μαύρο)
 
Πως το κάνουμε:
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρεμμύδι.
Μουλιάζουμε 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (όχι τοστ, από φρατζόλα) σε νερό. Με τα χέρια μας τις στίβουμε καλά να φύγει το νερό και τις ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τον κιμά και ζυμώνουμε.
Κάνουμε μία λακούβα στη μέση και ρίχνουμε ένα αυγό (χωρίς το τσόφλι), το κρεμμύδι, 1 κουταλιά της σούπας λευκό κρασόξυδο, δύο γεμάτες πρέζες ρίγανη, δυόσμο (1 κουταλιά της σούπας αν είναι τριμμένος), αλάτι, μαύρο πιπέρι και ζυμώνουμε καλά.
Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Προσοχή. Δεν το κάνουμε για να σας παιδέψουμε. Είναι απαραίτητο βήμα στη διαδικασία.
Βγάζουμε το μίγμα και το πλάθουμε σε κεφτεδάκια.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λάδι και βάζουμε τη φωτιά στο μέγιστο.
Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις και αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.

Θέλετε να κουφάνετε τους καλεσμένους σας; Κόψτε τυρί γκούντα σε κύβους και πλάστε τον κεφτέ γύρω από κάθε κομμάτι τυρί! :)
 


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ