ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ-ΚΑΡΟΤΟ - Ζυμαρικά του Μπαγκς Μπάνυ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ-ΚΑΡΟΤΟ

Ζυμαρικά του Μπαγκς Μπάνυ

Ανήκει στην κατηγορία:
KIDS RECIPES

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 7579 φορές
εκτυπώθηκε: 34 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
1 ντομάτα.
1 καρότο.
1 φλτζ κριθαράκι.
1 κ.σ. ελαιόλαδο.
3 φλτζ νερό καυτό.
Αλάτι.
Λίγη φέτα.
Κάπαρη.
Ελιά.
 
Πως το κάνουμε:
Πλένουμε την ντομάτα και ξεφλουδίζουμε το καρότο.
Χτυπάμε στο μούλτι τη ντομάτα και το μισό καρότο, να γίνουν πουρές.
Το υπόλοιπο καρότο το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε τον πουρέ.
Μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε στην αρχή τα δυο φλιτζάνια νερό και τις ροδέλες καρότου.
Ανακατεύουμε καλά, αλατίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε σε σιγανή φωτιά.
Μόλις αρχίζει να τελειώνει το νερό προσθέτουμε και λίγο από το τρίτο φλιτζάνι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να μείνει με ελάχιστο νερό.
Χρησιμοποιούμε καρότο για αυτιά, μισή ελιά για μύτη, τυρί φέτα για δόντια και ασπράδι ματιών και κάπαρι για κόρες ματιών.


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ