ΖΩΑΚΙΑ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ - Νόστιμα σοκολατένια κεκάκια - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΖΩΑΚΙΑ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ

Νόστιμα σοκολατένια κεκάκια

Ανήκει στην κατηγορία:
KIDS RECIPES

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 7734 φορές
εκτυπώθηκε: 81 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
500 γρ φαρίνα
4 αυγά
1 φλτζ γάλα
½ φλτζ χυμό πορτοκάλι
4-5 κ.σ. κακάο
2 φλτζ ζάχαρη
250 γρ βούτυρο
Για το στόλισμα
Μικρά μπισκοτάκια
Σοκολάτα λιωμένη
Καρύδα
Σοκολατένια κουφετάκια
Άχνη
Χρώμα ζαχαροπλαστικής
 
Πως το κάνουμε:
Όλα τα υλικά για τα κέικ πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα προσθέτουμε στο μίγμα σταδιακά μαζί με το γάλα και το χυμό πορτοκάλι.
Βουτυρώνουμε μικρές φόρμες για μάφινς και ρίχνουμε το μίγμα καλύπτοντας τα 2/3 της φόρμας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 40 -45 λεπτά.
Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν είναι έτοιμα βυθίζοντας το μαχαίρι στο πιο ψηλό σημείο του κέικ.
Αν το μαχαίρι βγει καθαρό τα κέικ είναι έτοιμα.
Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν καλά για να κάνουμε τη διακόσμηση.
Για τη διακόσμηση παίρνουμε άχνη και την ανακατεύουμε με ελάχιστο νερό (1φλιτζάνι άχνη 1 κουταλιά σούπας νερό).
Καλύπτουμε την επιφάνεια των κέικ και ρίχνουμε από πάνω την καρύδα (η άχνη βοηθάει στο να κολλήσει η καρύδα).
Λιώνουμε τη σοκολάτα, φτιάχνουμε ένα χωνί με λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα.
Φτιάχνουμε με τη σοκολάτα τη μύτη και τις μουσούδες από τα ζωάκια πάνω σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
Με λίγη άχνη, ελάχιστο νερό και λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής φτιάχνουμε μια πάστα και την ανοίγουμε σε φύλλο πάνω σε άχνη.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε φιογκάκια ή ότι άλλο θέλουμε για να διακοσμήσουμε τα ζώα.


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ