ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ - Ένα σιροπιαστό αρωματικό κέικ λεμονιού - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ

Ένα σιροπιαστό αρωματικό κέικ λεμονιού

Ανήκει στην κατηγορία:
KIDS RECIPES

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 7329 φορές
εκτυπώθηκε: 50 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
1½ φλτζ ζάχαρη
3 φλτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
250 γρ βούτυρο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. σόδα
3 κ.σ. παπαρουνόσπορο
1 βανίλια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι:
1 φλτζ χυμό λεμόνι
2 φλτζ ζάχαρη
1½ φλτζ νερό
Φλούδα από 1 λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας
 
Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη σόδα και τα προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας τα με μια σπάτουλα.
Προσθέτουμε τον παπαρουνόσπορο, το αλάτι και το ξύσμα.
Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο Κελσίου για 50-60 λεπτά.
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μαζί για  2 λεπτά.
Σιροπιάζουμε το ζεστό κέικ με χλιαρό σιρόπι.


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ