ΠΑΠΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ - Μια εδώ και χρόνια γνωστή συνταγή ...που όμως δεν έτυχε αποδοχής στο ελληνικό νοικοκυριό - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΠΑΠΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Μια εδώ και χρόνια γνωστή συνταγή ...που όμως δεν έτυχε αποδοχής στο ελληνικό νοικοκυριό

Ανήκει στην κατηγορία:
ΓΙΑ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 10380 φορές
εκτυπώθηκε: 57 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
2 φιλέτα στήθος πάπιας
100 γρ. φρέσκο βούτυρο
Τη σάρκα από 4 πορτοκάλια
Το ξύσμα της φλούδας από 4 πορτοκάλια
250 γρ. χυμό πορτοκαλιού
150 γρ. κόκκινο κρασί
1 κύβο ζωμό πουλερικών λυωμένο σε 200γρ. νερού
2 κ.σ. μέλι
Αλάτι
Άσπρο πιπέρι
 
Πως το κάνουμε:
Αλατοπιπερώνουμε τα 2 φιλέτα, τα τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου.
Τα τηγανίζουμε σε φρέσκο βούτυρο για 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσέχουμε να μην καεί το βούτυρο.
Αφαιρούμε την πάπια και ρίχνουμε στο τηγάνι τα πορτοκάλια, το ξύσμα, το χυμό, το κρασί, το ζωμό και το μέλι.
Μόλις πάρει βράσει βάζουμε μέσα την πάπια.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά (ίσα που να βράζει) και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Αφαιρούμε την πάπια, την κόβουμε σε φέτες και περιχύνουμε από πάνω με τη σάλτσα πορτοκάλι.
Για γαρνιτούρα μπορούμε να βάλουμε φέτες πορτοκάλι. 


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ