Βραστό Αυγό - Σφικτό - Το πιο υγιεινό πρόγευμα. - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Βραστό Αυγό - Σφικτό

Το πιο υγιεινό πρόγευμα.

Ανήκει στην κατηγορία:
ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 4170 φορές
εκτυπώθηκε: 1 φορές


Τι πρέπει να γνωρίζουμε:

Αν το αυγό είναι ολόφρεσκο, τότε ξεφλουδίζεται δυσκολότερα, αφού βράσει.
Καλό είναι να βγάζουμε το αυγό από το ψυγείο, για να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
Ρίχνουμε αλάτι ή ξύδι στο νερό όχι για γεύση αλλά για να σφίξει το ασπράδι, σε περίπτωση που σπάσει το αυγό.
Ο κρόκος πρέπει να είναι σφικτός αλλά αν παραβράσει τότε ίσως να μυρίζει ή να ξεραθεί πολύ.

 

Τι θα χρειαστούμε:

1 ή περισσότερα αυγά
Αλάτι

 

Πως το κάνουμε:

Σε ένα άδειο κατσαρολάκι τοποθετούμε το αυγό προσεκτικά για να μην σπάσει.

Το σκεπάζουμε με νερό, τόσο ώστε η στάθμη του νερού να είναι 2 εκατοστά πάνω από το αυγό.

Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας.

Αν είναι μπρίκι, βάζουμε από πάνω ένα πιατάκι του γλυκού.

Προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι (για 1αυγό ή 1 κουταλιά της σούπας για 2 - 5 αυγά).

Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας στο δυνατό.

Μόλις βράσει το νερό γυρνάμε την ένταση στο μεσαίο και βάζουμε το χρονόμετρο κουζίνας στα 4 λεπτά.

Μόλις τελειώσει ο χρόνος, σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.

Βάζουμε το χρονόμετρο κουζίνας στα 6 λεπτά.

Βγάζουμε το καπάκι και ρίχνουμε κρύο νερό στην κατσαρόλα μέχρι το νερό να κρυώσει εντελώς.

Έχουμε ένα τέλειο σφικτό αυγό.



ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ