ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ - Εντυπωσιάζει με την απλότητα της... - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
T s o u k a l i   M o b i l e

Κάντε κλικ εδώ για το κανονικό
w w w . t s o u k a l i . g r
ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

Εντυπωσιάζει με την απλότητα της...

Ανήκει στην κατηγορία:
FINGER FOOD

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 4452 φορές
εκτυπώθηκε: 10 φορές


Τι θα χρειαστούμε
1 κύβο φρέσκια μαγιά
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα χλιαρό νερό
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για την επικάλυψη
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1-2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.σ. χοντρό αλάτι
1 φλτζ ντοματίνια
 
Πως το φτιάχνουμε
Φτιάχνουμε τη ζύμη για τη φοκάτσια.
Λιώνουμε τη μαγιά στο νερό μαζί με τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι σιγά – σιγά και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη που να είναι μαλακιά και να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ζυμώνουμε ξανά ελαφρά τη ζύμη.
Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε μέσα τη ζύμη.
Με τα χέρια μας την απλώνουμε να καλύψει όλο το ταψί.
Πιέζουμε με τις άκρες των δακτύλων μας το ζυμάρι για να σχηματιστούν λακκούβες. Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, τα ντοματίνια και το χοντρό αλάτι.
Σκεπάζουμε το ταψί και αφήνουμε ξανά τη ζύμη για 15 – 20 λεπτά να φουσκώσει λίγο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο Κελσίου και ψήνουμε για 20 -25 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η φοκάτσια.
 Τη συνταγή μας την έστειλε η Μάγια Νικολά από Χαλάνδρι.


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ