ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ - Η τέλεια μελιτζανοσαλάτα που σερβίρουν στα 5στερα ξενοδοχεία - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ

Η τέλεια μελιτζανοσαλάτα που σερβίρουν στα 5στερα ξενοδοχεία

Ανήκει στην κατηγορία:
ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΣΑΛΑΤΑ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 5950 φορές
εκτυπώθηκε: 25 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
3 μελιτζάνες φλάσκες (μελιτζανί και ΟΧΙ ΡΙΓΕ, μακρόστενες και ΟΧΙ κοντόχοντρες)
60 γρ. τυρί φέτα
1 κ.σ. μαγιονέζα
1 μικρή προς μέτρια ντομάτα
1 σκελίδα σκόρδο
Μαϊντανός
Ελαιόλαδο
Ξύδι (λευκό ή κόκκινο κρασιού)
Αλάτι
Πιπέρι
 
Πως το κάνουμε:
Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες. Τις τρυπάμε με το πηρούνι γύρω - γύρω και τις ψήνουμε στη σχάρα για 20 λεπτά σε πολύ δυνατή φωτιά.
Τις βγάζουμε όταν καρβουνιάσει η φλούδα. Αν δεν έχει καρβουνιάσει πέρνουμε ένα φλόγιστρο και τις καρβουνιάζουμε.
Ξεφλουδίζουμε. Η καρβουνιασμένη φλόυδα βγαίνει πανεύκολα. Αν βαριέστε μπορείτε να τις σχίσετε στη μέση και με ένα κουτάλι να αφαιρέσετε την ψίχα. Έτσι όμως χάνετε αρκετή γεύση από τα εξωτερικά τοιχώματα της μελιτζάνας και η μελιτζανοσαλάτε θα βγεί κατά πολύ υποδεέστερη.
Ψιλοκόβουμε τη ντομάτα.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τη σκελίδα το σκόρδο.
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε μισό ματσάκι μαϊντανό.
Αναμειγνύουμε (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΟΛΤΟΠΟΙΟΥΜΕ τη μελιτζάνα με 60 γραμμάρια τυρί φέτα που το τρίβουμε με το χέρι, μια κουταλιά της σούπας μαγιονέζα, 1 ντομάτα ψιλοκομμένη, και μισό ματσάκι μαϊντανό.
Το βάζουμε στο πιάτο και δείχνουμε από πάνω μπόλικο λάδι, το σκόρδο και λίγο ξύδι.
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ