ΦΑΒΑ - Ένα εξαίσιο όσπριο το οποίο έγινε διάσημο σε όλο τον κόσμο μετά την αναφορά του από τον Χάνιμπαλ Λέκτερ στη ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΦΑΒΑ

Ένα εξαίσιο όσπριο το οποίο έγινε διάσημο σε όλο τον κόσμο μετά την αναφορά του από τον Χάνιμπαλ Λέκτερ στη ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ

Ανήκει στην κατηγορία:
ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΣΑΛΑΤΑ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 3651 φορές
εκτυπώθηκε: 20 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
500 γρ. φάβα
1 φρέσκο κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
Άνηθο
Ξύδι
Αλάτι
Πάπρικα 
 
Πως το κάνουμε:
Πλένουμε τη φάβα. Ελέγχουμε αν υπάρχουν ξένα σωματίδια. Παλιά υπήρχαν πολλά. Τώρα οι περισσότερες συσκευασίες είναι πεντακάθαρες, αλλά καλό είναι να ελέγχουμε πάντα.
Αφήνουμε τη φάβα σε πλαστικό ή γυάλινο σκεύος μέσα σε ελαφριά αλατισμένο νερό για 1 ώρα. Το νερό πρέπει να σκεπάζει 3 με 4 δάκτυλα τη φάβα.
Βάζουμε το σκεύος μέσα στον φούρνο μικροκυμμάτων στα 900W για 5 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο το νερό που έχουν ρουφήξει οι φάβες τις μαλακώνει από τα μέσα και έτσι δεν χρειάζεται να τις αφήσετε όλο το βράδυ στο νερό. Το κόλπο αυτό είναι των chef του tsoukali.gr και μπορείτε να το χρησιμοποιείτε για όλα τα όσπρια.
Στραγγίζουμε τη φάβα και τη βράζουμε σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσει.
Αφού μαλακώσει (δαγκώνεται καλά) τη στραγγίζουμε και την περνάμε στο μούλτι για για γίνει πολτός.
Προσθέτουμε αλάτι, ελαιόλαδο και ελάχιστο ξύδι.
Δοκιμάζουμε και ρίχνουμε. Ανακατεύουμε και ξαναδοκιμάζουμε.
Σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω ψιλοκομμένο κρεμυδάκι, ελαιόλαδο, ξύδι, άνηθο και πάπρικα ή κόκκινο πιπέρι.
 
 
 


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ