ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ - Κοτόπουλο γεμιστό με μεσογειακή παραλλαγή - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
T s o u k a l i   M o b i l e

Κάντε κλικ εδώ για το κανονικό
w w w . t s o u k a l i . g r
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Κοτόπουλο γεμιστό με μεσογειακή παραλλαγή

Ανήκει στην κατηγορία:
ΚΡΕΑΤΟΜΑΝΙΑ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 25488 φορές
εκτυπώθηκε: 843 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
1 κοτόπουλο
1 κομμάτι σκληρή φέτα (όσο χρειαστεί για να γεμίσει το κοτόπουλο)
2 πράσινες πιπεριές
1 κόκκινη πιπεριά
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι  (μαύρο)
Πάπρικα (προαιρετικά)
1 λεμόνι (χυμό)
 
Πως το φτιάχνουμε:

Σε ένα μπολ στύβουμε το λεμόνι και ρίχνουμε μέσα τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μουστάρδα και αλείφουμε με το μείγμα το κοτόπουλο.
Κόβουμε τις πιπεριές σε μακρόστενες λωρίδες, λιώνουμε τη φέτα με το πιρούνι και την ανακατεύουμε με τις πιπεριές.
Προσθέτουμε μαυροπίπερο, λίγη πάπρικα και γεμίζουμε το εσωτερικό του κοτόπουλου.
Ράβουμε το κάτω μέρος του κοτόπουλου με κλωστή ή με οδοντογλυφίδες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1½ ώρα.
Γυρίζουμε το κοτόπουλο 1 - 2 φορές μέχρι να ροδίσει.
Αν θέλουμε, κατά το τελευταίο μισάωρο, προσθέτουμε στο ταψί μερικές πατάτες με λίγο ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

Συμβουλή: αφού δοκιμάσετε τη συνταγή αυτή ως έχει, πειραματιστείτε με τη γέμιση και τα μυρωδικά. Μετατρέψτε τη συνταγή σε πικάντικη με πιπέρι καγιέν και καυτερές πιπεριές. Αλείψτε το κοτόπουλο με σκόνη μουστάρδας. Μετατρέψτε τη γέμιση σε "σκορδάτη". Οι παραλλαγές που μπορούν να γίνουν είναι πολλές. Καλή όρεξη.


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ