ΩΜΑ ΤΥΡΟΜΠΑΛΑΚΙΑ - Εκπληκτικός μεζές για κρασί, τσίπουρο, ούζο. - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΩΜΑ ΤΥΡΟΜΠΑΛΑΚΙΑ

Εκπληκτικός μεζές για κρασί, τσίπουρο, ούζο.

Ανήκει στην κατηγορία:
FINGER FOOD

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 9785 φορές
εκτυπώθηκε: 45 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
Ό,τι έχουμε σε εύπλαστο τυρί και λίγο τριμμένο τυρί. Για παράδειγμα φέτα, μοτσαρέλα, μανούρι, ανθότυρο, ροκφόρ ... αλλά και ελάχιστη τριμμένη κεφαλογραβιέρα, γκούντα... 
Βούτυρο
Λίγο πουρέ (αν υπάρχει - αν δεν υπάρχει μπορούμε να βράσουμε 1 μικρή πατάτα και να τη λυώσουμε)
1 χλωρό κρεμμύδι
Μαϊντανός
Δυόσμος
Ρίγανη
Πιπέρι
 
Πως το κάνουμε:
Είναι ο πρόχειρος μεζές που κάνει η νοικοκυρά στο άψε σβήσε, όταν ο αχαΐρευτος ο άντρας της φέρνει κόσμο στο σπίτι χωρίς να προειδοποιήσει.
Πέρνουμε μαλακά τυριά, όπως για παράδειγμα 200 γραμμάρια φέτα με 200 γραμμάρια μανούρι και 100 γραμμάρια μοτσαρέλα, 2 κουταλιές της σούπας λυωμένη πατάτα (πουρέ) και ½ κουταλιά της σούπας βούτυρο και τα ζυμώνουμε καλά ή ακόμα καλύτερα τα περνάμε στο μούλτι.
Δοκιμάζουμε το αλάτι. Αν είναι λύσσα ρίχνουμε κι άλλο ανάλατο τυρί ή (αν βρίσκεται - αν δεν βρίσκεται δεν πειράζει) λίγο πουρέ. Ο πουρές είναι πολύ καλός, επειδή λειτουργεί σαν κόλλα και προσθέτει νοστιμιά. 
Αφού είμαστε ικανοποιημένοι με την "αλμυρότητα" του μίγματος ρίχνουμε μέσα τα μυρωδικά όπως:  πράσινο πιπέρι, ψιλοκομμένο δυόσμο, ψιλοκομμένο μαϊντανό κ.ά.
Πλάθουμε το μίγμα σε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. το βούτυρο και ο πουρές θα σφίξουν το μίγμα αμέσως μόλις κρυώσει.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ
Αν το επιθυμούμε απλώνουμε μια λαδόκολα στην οποία ρίχνουμε φρεκοτριμμένο πιπέρι και ρίγανη. Κυλάμε ένα - δύο μπαλάκια επάνω για να κολλήσει το πιπέρι και η ρίγανη στην επιφάνεια!
 


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ