ΤΑΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ - Ένα γλυκό Finger Food για όλους - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΤΑΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ

Ένα γλυκό Finger Food για όλους

Ανήκει στην κατηγορία:
ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 2356 φορές
εκτυπώθηκε: 3 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
Έτοιμο φύλλο σφολιάτα
Φρέσκες φράουλες (μεγάλες)
Σαντιγί ή κρέμα ζαχαροπλαστικής 
 
Πως το κάνουμε:
Με τη σαντυγί είναι πιο εύκολη η παρασκευή. Απλά χρησιμοποιείς ένα spray σαντυγί και τελειώνεις. Όμως η σαντυγί από spray δεν κρατάει πολύ στο τραπέζι. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε σαντυγί από κουτί ή κρέμα ζαχαροπλαστικής. Δοκιμάστε με όποιο εσείς θέλετε.
Απλώνουμε στον πάγκο το φύλλο σφολιάτας. Το κόβουμε με ένα στρόγγυλο ΚΟΥΠΑΤ σε μικρά στρόγγυλα κομμάτια 8 εκατοστών περίπου. Πρέπει να είναι μεγαλύτερο από τιςε φράουλες.
Ψήνουμε ΜΟΝΟ τα στρόγγυλα κομμάτια πάνω σε ταψί με λαδόκολλα στη θερμοκρασία που αναφέρουν οι οδηγίες στη συσκευασία αλλά σε ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ, καθώς δεν θέλουμε να ξεροψηθούν  και να τρίβονται.
Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κρέμα ζαχαροπλαστικής, τη φτιάχνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί της συσκευασίας της ενόσω ψήνεται το φύλλο.
Κόβουμε τις φράουλες στα 3 ή στα 4 σε χοντρές φέτες.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΡΑ: περνάμε στη μύτη ένα σφολλιατάκι και στραβώνουμε λίγο τη μύτη για να μη βγαίνει. Αφήνουμε το σουβλάκι με τη μύτη (και το σφολλιατάκι) προς τα κάτω. Απλώνουμε σαντυγί και περνάμε μία φράουλα από το πίσω μέρος του σουβλακίου, που τώρα είναι στο πάνω μέρος. Πάλι συνταγί, πάλι σφολλιάτα. Σαντυγί, φράουλα, σαντυγί, σφολλιάτα και είστε έτοιμοι!


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ