ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ - Μία ελληνική συνταγή που ...πλασάρεται σαν ασιατική - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
T s o u k a l i   M o b i l e

Κάντε κλικ εδώ για το κανονικό
w w w . t s o u k a l i . g r
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Μία ελληνική συνταγή που ...πλασάρεται σαν ασιατική

Ανήκει στην κατηγορία:
ΚΡΕΑΤΟΜΑΝΙΑ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 5848 φορές
εκτυπώθηκε: 12 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό χοιρινό μπούτι
3 πράσα
1½ κιλό σέλινο
1 ξερό κρεμμύδι 
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι (μαύρο)
Για το αυγολέμονο:
2 αυγά
1 λεμόνι
 
Πως το κάνουμε:
Πλένουμε και ζεματάμε το σέλινο και τα πράσα. Τα κόβουμε σε κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 500 γραμμάρια νερό και το κρέας και το βάζουμε να πάρει μια βράση.
Το ξαφρίζουμε καθώς βράζει και μετά από 10 λεπτά βρασμού προσθέτουμε τα λαχανικά αλάτι και πιπέρι και το 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Αφήνουμε να βράσουν και προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα αν χρειαστεί. Δεν το αφήνουμε να στεγνώσει γιατί θα κολλήσει. Χρειάζεται να έχει και ζουμί για να το χρησιμοποιήσουμε στο αυγολέμονο.
Τέλος αυγοκόβουμε το φαγητό ως εξής: βγάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και 3 με 5 λεπτά μετά σε ένα μπολ χτυπάμε 2 αυγά και το χυμό από 1 λεμόνι. Πέρνουμε 3 με 4 κουταλιές από το ζουμί του φαγητού και τις ρίχνουμε μία - μία μέσα στο αυγολέμονο ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε το αυγολέμονο. Μετά ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό.


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ