METAΓΙΟΡΤΙΝΟ CHEESECAKE - Ένα δροσερό γλυκό τύπου cheesecake με ότι περίσσεψε από τα μελομακάρονα. - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ - GREEK FOOD AND PASTRY - ΓΛΥΚΑ www.tsoukali.gr ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΘΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
T s o u k a l i   M o b i l e

Κάντε κλικ εδώ για το κανονικό
w w w . t s o u k a l i . g r
METAΓΙΟΡΤΙΝΟ CHEESECAKE

Ένα δροσερό γλυκό τύπου cheesecake με ότι περίσσεψε από τα μελομακάρονα.

Ανήκει στην κατηγορία:
ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΤΑΣ

Η συνταγή αυτή
διαβάστηκε: 2963 φορές
εκτυπώθηκε: 4 φορές


Τι θα χρειαστούμε:
10 – 15 μεγάλα μελομακάρονα
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
500 γρ. κρέμα γάλακτος
Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
½ φλτζ μέλι (αν βρείτε από άνθη πορτοκαλιάς, ακόμα καλύτερα)
½ φλτζ ζάχαρη άχνη
4 φύλλα ζελατίνης

Πως το κάνουμε:
Θρυμματίζουμε τα μελομακάρονα και τα στρώνουμε σε ένα στρογγυλό τσέρκι καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε το μέλι (κατά προτίμηση από άνθη πορτοκαλιάς) και αναμιγνύε καλά.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει μια παχύρευστη κρέμα.
Στραγγίζουμε τη ζελατίνη και τη βάζουμε σε μισό φλιτζάνι καυτό νερό να διαλυθεί καλά και την προσθέτουμε στο γιαούρτι.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Αν θέλουμε να είναι πιο γλυκιά η κρέμα προσθέτουμε λίγη ζάχαρη άχνη.
Αδειάζουμε το μίγμα στο τσέρκι και βαζούμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες για να πήξει η κρέμα.

(ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΟΞΥΓΟΝΟ www.oxigono.gr ΝΕΡΑΪΔΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ)
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ! 
 


ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΑΝΑΠΟΔΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ CHEΕSE CAKE ΠΑΣΤΕΛΙ